Байерн Мюнхен приема Ювентус на „Алианц Арена” в спор за полуфинал в ШЛ | Prognozi365.com – Футболни Прогнози

33
Добави коментар

В първия ден от четвъртфиналната фаза на Шампионска Лига ще видим два много любопитни и оспорвани срещи. Една от тях е тази между Байерн Мюнхен и Ювентус. Събитието е насрочено за вторник, 2 април, от 21.45 часа българско време на „Алианц Арена”. Първата среща във фазата на директните елиминации винаги е много важна и след нея става ясно кой отбор има по-големи шансове да продължи. Ще успеят ли германците да повторят убедителното си представяне дотук, или Ювентус ще ги изненада неприятно?

Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен са един от най-добре представящите се клубни отбори в Европа през сезона, ако не и най-добрият. Наистина, това, което правят е впечатляващо. За целия сезон, който вече е едва ли не почти към своя край, те са записали само 3 загуби. Последната от тях дойде съвсем скоро, преди 2 седмици в мача реванш от осминафиналния двубой с Арсенал. Баварците загубиха с 0-2, но имаха преднина след победата им в Англия с 1-3. Така с общ резултат 3-3, но с повече отбелязани голове на чужд терен, немският тим се класира за четвъртфиналната фаза. Феновете им определено мечтаят за требъл тази година, а това е обосновано, защото любимците им все още имат шансове да го сторят. В Бундеслигата титлата на практика е осигурена, а скоро ще бъде и на теория, тъй като Байерн разбиха конкуренцията и водят с 20 точки пред вторите 8 кръга преди края. Те вървят убедително към титла и в Купата на Германия, където са фаворитите сред четирите останали отбора в надпреварата. Най-желаната, но и най-трудно достижимата титла, естествено, е тази в Шампионска Лига. Малко не достигна на баварците миналата година, когато загубиха финала с дузпи. Те ще се надяват на по-добър късмет този сезон. Холгер Бадщубер е контузен дълготрайно и няма да може да вземе участие за Байерн днес.

Ювентус

Подобно на днешните си опоненти, и Ювентус се представят много убедително през целия сезон, макар и да нямат завидната успеваемост на Байерн. Италианският тим е водач в Серия А и 9 кръга преди края имат преднина от 9 точки. Програмата им докрая на сезона не е никак лесна, но все пак определено са големите фаворити за титла в скудетото. Ювентус нямаха големи проблеми с класирането за четвъртфинала в Шампионска Лига. След малко колебливите изяви в груповата фаза, те продължиха напред с Челси, оставяйки Шахтьор Донецк и Нордселанд след себе си. В осминафиналната фаза Ювентус отстраниха Селтик с впечатляващ общ резултат 5-0. Тъй като се представят доста по-убедително като домакини, италианците днес ще разчитат на добър турнирен резултат и може би гол на чужд терен, който да им даде предимство преди мача реванш. Никлас Бендтнер, Симоне Пепе и Мартин Касерес ще пропуснат днешния сблъсък поради контузии.

Двата отбора бяха в една група в Шампионска Лига през сезон 2009/2010. Тогава немския тим се наложи с 1-4 като гост, а другата среща завърши наравно. Предстоящата битка ще бъде много оспорвана, но мисля, че все пак Байерн са много солидни през целия сезон и няма да допуснат да не запишат добър резултат пред своята публика.

Прогноза: Байерн Мюнхен @1,67