Могат ли да се правят реални пари от онлайн игри? ~ MMORPG news

10
Добави коментар

Играй и печели. „Печели реални пари, докато играеш“. Сигурно сте виждали подобни реклами. Има и такива игри. Те обикновено са стратегически браузерни онлайн игри, които ти позволяват да натрупаш известен ресурс, който да продадеш и след това да изтеглиш реални пари в сметката си на Pay Pal. Изключително привлекателна идея. Според форумите някои печелят хиляди долари от тази „работа“. Дали е така или това са рекламни постове, кой знае? Това, което обаче трябва да знаете, че безплатен обяд няма. Принципно подобни игри са безплатни, но в безплатния режим не можете да се възползвате от възможността да печелите реални парички, а само да разцъкате играта и да я опознаете. Искате ли да печелите – купете си премиум акаунт, пратете sms, инвестирайте в играта реални пари, а след време чакайте възвращаемост. Лошо няма, така е и в реалния живот – без инвестиция, няма и печалба.

Как да печелим реални пари от игри?

Станете състезател по електронни спортове. Включете се в отбор и печелете награди в различните състезания от лигите по електронни спортове. Това, като че ли е по-реална възможност.

Започнете игра в някоя току що създадена и много нашумяла игра. Създайте 1-2 акаунта и прекарайте няколко безсънни нощи, бързо развивайки персонажа си. Станете един от първите в MMORPG-то, който е достигнал най-високото ниво. После се огледайте по многобройните нелегални и легални онлайн аукциони и продайте акаунта си с развития си на max герой. Проверено е и работи.
По същата схема, след като сте развили героя си, заемете се със занаятчийство. Произвеждайте оръжия и брони за героите и ги продавайте на аукциона в играта за игрални пари. Събирайте ресурси и продавайте. Бъдете като пчеличка. Натрупайте огромни количества игрални пари, след което продавайте своите игрални пари за реални пари. Съществуват множество сайтове, които се занимават с покупка и продажба на игрални пари за различни MMO-та.
Предлагайте услуги – развиване на герои срещу заплащане. Създаване на мощно оръжие с ресурсите на клиента, но срещу заплащане с реални пари. Идеята е, че докато другият си е губил времето с PvP в играта, вие сте се трудили – събирали ресурси, развивали сте определен занаят до най-високото ниво и можете да произвеждате оръжие, доспехи, елексири и т.н.
Има вероятно и други начини, но те определено граничат с престъпления, поради което няма да ги изясним.
Станете дилър. Направете си сайт. Рекламирайте в игрите, че изкупувате и продавате игрални пари. Ще печелите от разликата в курсовете. Има множество такива сайтове, така че конкуренцията е голяма.

Има и още един способ за печелене на пари от MMORPG, но той е и най-трудния. Създайте собствено MMO. Нагледен пример е белоруската компания Wargaming – започнали като аматьори, запалени по онлайн игрите, но в момента в World of Tanks играят десетки милиони играчи от целия свят. Компанията има офиси в Европа, Америка, Русия. Даже набират и работна ръка. Perfect world, една от компаниите разработващи MMORPG, обяви $358 млн. долара печалба за миналата година. Парите явно са добри в този бизнес.

Съвсем друг е въпроса, че за да създадете подобен продукт е нужна супер идея, добри програмисти, добър сюжет и сценарий, добри дизайнери и т.н. Ако все пак разполагате с всичко това, но нямате начален капитал, за да създадете супер MMO-то си, идете на Kickstarter. Какво е това и как работи четете тук.

Още по темата:
Могат ли да се правят реални пари от онлайн игри? Част II