Инфекциозни болести предизвикващи косопад – Трихофития

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Инфекциозни болести предизвикващи косопад – Трихофития

Гъбични инфекции причиняващи косопад

Трихофития и косопад

Инфекциозните болести са сред най – често срещаните причинители на косопад. От тях с най – голямо значение в това отношение са гъбичните инфекции и фоликулитът, които могат да доведат до частично или пълно оплешивяване. В тази статия ще разгледаме инфекцията с гъбички и начините по които уврежда косата.

Гъбичките могат да се появят по всяка част от човешкото тяло. В случаите, когато е засегната окосмена част се появява косопад чието лечение е възможно, макар че почти винаги остават олисели петна.

Обичайно инфекцията с гъбички се причинява от трихофитон и официално се нарича трихофития . Тази болест е един от трите основни типа кожни заболявания, при които се засяга не само кожата, но и придатъците – нокти и косми. Най – честият източник са болни животни, заразени хора, използване на заразени предмети като дрехи, гребени и прочие.

Косопад от гъбична инфекция

Характеризира се с поява на червеникава подутина, а фоликулът на космите се пълни с гной и кръв. Допълнителни симптоми са възпаление на лимфните възли и силен сърбеж. Върху скалпа започва като мъничка пъпчица, която постепенно разширява диаметъра си. Наблюдава се наличие на косопад във всички засегнати участъци, където космите умират и впоследствие падат.

Лечението на косопад от гъбична инфекция е с продължителност между два и три месеца. Използват се специални лекарствени средства, но само след определяне точната причина за заболяването. Особено важно е лечението да се провежда системно, да няма пропуски и последващо наваксване, защото това може да доведе до нови усложнения. Не разчитайте на късмета и ако забележите подобни признаци веднага потърсете лекарска помощ, защото това заболяване не само предизвиква косопад, но е и силно заразно.

01. април 2013 19:32:42 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Етикети: гъбички и косопад, инфекциозни болести, косопад |
Напишете Коментар