Днес+ :: Веско Марешки взима хляба на Красен Кралев

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Веско Марешки взима хляба на Красен Кралев

02.04.2013 15.05

Веселин Марешки взима хляба на рекламния и пиарен бос Красен Кралев. След като изтипоса знаменития „Кръг Кирил Йорданов” връз фасадата на централната поща във Варна, той влиза в играта с билбордовете. Само дето досега не е обявил „тарифата” за висенето на ликовете на варненските „нотабили”. Кирил Йорданов е ясен – на него реклама не му трябва. Ами Добромир Джиков – потенциален кандидат-кмет, откъдето и да го погледнеш. Янко Станев като многогодишен ”организационен работник” нямаше чак такава нужда от „реклама”, но кой знае, може пък да са го пропуснали в „анализа” при последните сбирки на звеното „ДС мисъл”, базирано на „27 юли”. Ради Радев като отчаян задкулисник е на плюс – Марешки му направи реклама в нужния момент. Малко ли изборджийски мрежи и „тайни коалиции” се напъват за партийните субсидии.

С Иван Портних работата е съвсем ясна. Марешки го „отстрелва” като възможен кандидат-кмет от ГЕРБ. Защо ли е пропуснал Данаил Папазов? Как така за него не е открил нещо свързващо го с Кирил Йорданов. Лошо. Но Борислав Гуцанов не е забравен. Той пък направо е основен кандидат-кмет. Че и трети в листата на БСП стана. Избираема позиция. Първо имунитет, сетне кандидат-кмет, а накрая на принципа на по-малкото зло – кмет. Марешки освети тандема „Гуцанов-Йорданов”, но след време може да съжалява за безплатната „реклама”. Няма да стори зле, ако обяви тарифата. Владо Тонев няма защо да се коси – Марешки се легендира като независим от Холдинга. А не е. Изобщо не е…Марио Шиваров одма да се бръкне за някой лев – Марешки и него направи „фигура”. „Ординарецът” на Павел Димитров да бъде представян като „кръгов” на Кирил Йорданов – има ли по-голяма смешка.

Мишо Куликов не можа да стане областен управител. С него Марешки нацелва десетката. Куликов сам може да изиграе ролята на Кирилов „кръг”. Е, и Антон Жожев може да помогне. Но него го няма върху фасадата. Пропуск. Веско Данов-Шопа одма да заформи бърза консултация на Марешки. Костадин Костадинов трябва да позвъни на Красен Кралев и да го пита за „принципната тарифа”, за да не се мине пред Марешки. Николай Недков също е оценен от Марешки. Не че има нещо общо с някакъв митичен „Кръг Кирил Йорданов”. Очевидно Кирил Йорданов само с „кръжочник” от Нова Зеландия не се е сдобил. Но пък на 1 април го обявиха за „независим кандидат”. На фона на малките портрети на участниците в „Кръга” Веско Марешки изглежда като титан на титаните. Политически колос.

Само едно не ни е ясно – защо се жертва за кмет. Нали щеше да бъде трета сила на изборите. Да се редне край Борисов, Орешарски, Кунева и Сидеров за премиер. И да остави бизнеса на Красен Кралев. Че и по масонска линия го подкара. И бизнесът му ако вземе, Красен немедлено да се цани за аптекар във Веригата. Поне е наясно с фармакопеята. Не е честно. Марешки трябва да го добави в Кръга. От Кирчево време Красен е гъст с кметовете…Негови партньори обсъждали тези дни как на входа на Варна откъм Бургас да бъде изтипосан Кръгът „Марешки”. Но до момента не са се разбрали за „тарифата”. /varnaaction.com

Днес+