Арганово масло за косата | Съвети за красива коса, прически, ревюта на козметични продукти.

1
Добави коментар
simse
simse

Всички ние подлагаме косата си на огромен стрес чрез бои, стилизиращи продукти и дори чрез ежедневното ходене на плажа. Всички тези неща увреждат косата и затова тук е мястото на аргановото масло.

Замислете се какво е било преди стотици години. Всички са имали блестяща коса без тя да се къса, да пада или да е трудна за оформяне. Това е защото хората тогава не са използвали всички продукти и уреди, които ние използваме днес.

Аргановото масло се смята за чудодейно масло или „течно злато” от много фризьори заради огромните ползи, които има за косата. Всяка коса, увредена от стилизиране, продължителни периоди на слънце или трудна за контролиране, може да се възползва от предимствата на това масло.

То се прави от плода на аргановото дърво, който се смачква, за да се произведе арганово масло за коса. Тези дървета се срещат най-често в Мароко, така че може да срещнете маслото и под името мароканско масло. Важно е да сте сигурни че си купувате оригинален продукт, тъй като има много продукти, които носят етикета арганово масло, но всъщност не са такова и те няма да са от голяма помощ за косата ви.

Ползите от аргановото масло

Аргановото масло има толкова много ползи, че не е трудно да се разбере защо то е толкова търсено.

Аргановото масло се усвоява веднага от косата, прониква в корените и придава еластичност на увредената и суха коса. Благодарение на това, че се абсорбира толкова бързо, то прониква в клетките и корените и възвръща естествения блясък на косата.

То има чудесни укрепващи свойства, които са много полезни ако обичате да си правите прическа за всеки повод. Ако имате навика да изправяте косата си всяка сутрин или да я оформяте със сешоар всеки ден, увреждането, което й причинявате ще я направи суха и с цъфтящи краища.

Аргановото масло хидратира косата по естествен път, подхранва я и съдържа витамин Е, който ще помогне за възстановяването и обновяването на косата ви.

Ние не винаги осъзнаваме колко увреждаме косата си дори и само с това, че я мием всеки ден със шампоан и балсам. Някои шампоани съдържат опасни химикали, които могат да нанесат повече вреда отколкото да донесат полза. Нанасянето на арганово масло преди измиване може да предпази косата ви от вредните химически съставки.

Недостатъците

Напоследък аргановото масло доста се рекламира и много хора се стичат към салоните и магазините, за да си го купят и да се справят с увредената коса. Проблемът е, че тъй като аргановите дървета растат само в няколко малки и отдалечени района, предлагането на това чудодейно масло е ограничено.

Това ни води към един от недостатъците на аргановото масло. Понеже количествата са ограничени, то е доста скъпо. Но си заслужава да платите цената, за да се радвате на всички фантастични ползи, които то може да ви предложи.

Другият недостатък е, че на пазара има много масла, които се рекламират като арганово масло за коса или мароканско масло. Заради ограничените количества, някои хора са направили имитации на маслото, така че трябва много да внимавате от къде си купувате маслото.

Ако маслото, което си купувате е истинско ще го познаете по цената, натуралното арганово масло е скъпо и ще ви струва поне 15 лв. за 60мл. Тази цена не е точна и може да варира, но е добър ориентир когато търсите истинско арганово масло.

Третиране с арганово масло

Има сигурен начин за употреба на аргановото масло, така че да покрие цялата коса от корените до краищата, за да може да направи всички тези прекрасни неща, за които говорихме. Нанесете малко масло на главата си и започнете да го втривате от краищата към корените. След като направите това го масажирайте в скалпа и срешете косата с гребен с широки зъби, за да го разнесете равномерно.

Увийте главата си с топла кърпа и стойте така няколко часа преди да измиете. По този начин давате време аргановото масло да проникне в скалпа и да достигне до корените на косата и да й даде силата и защитата, от която се нуждае.

В заключение

Както видяхме има много ползи от аргановото масло и нека сега обобщим на какво може да се радва косата ви когато използвате т.нар. „течно злато”

Абсорбира се незабавно в косата
Има фантастични укрепващи свойства
Възстановява естествения блясък на косата
Защитава косата от топлината на стилизиращите уреди и UV лъчите на слънцето
Хидратира косата по естествен път
Прониква в корените и така придава еластичност и предотвратява късането на косата
Подхранва косата
Спомага за по-лесното оформяне на трудна за контролиране коса
Благодарение на съдържанието на витамин Е възстановява и обновява косата

По-сигурно е да купувате арганово масло от салон, за който знаете, че купуват оригинални продукти. Има много сайтове, които предлагат продукта и там вероятно той е на по-ниска цена отколкото в салон, но рискувате да закупите продукт, който няма същите ползи като оригиналното арганово масло.

Може да си купите и арганово масло под формата на олио или шампоан и балсам, които съдържат арганово масло. Олиото е най-добрият начин косата ви да получи всички ползи на аргановото масло. Нанасяйки го на косата си и оставяйки го да подейства няколко часа то може да направи чудеса и да възстанови увредената и суха коса.

Когато използвате арганово масло за коса може от време на време да нанасяте малко количество върху гребена си и да срешете косата в посока от корените към краищата. Най-полезно е това да се прави след изправяне или оформяне със сешоар на косата. Това е чудесен начин да запазите естествения блясък на косата си през цялото време.