Основни методи за лечение на косопад | Косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Как се лекува косопад?

Трансплантация на коса

Съществуват много начини за лечение на косопад. Някои от засегнатите търсят решение в народната медицина, други се обръщат за професионална помощ към специалист, а трети предпочитат да използват различни препарати.

Всички техники имат своите предимства и недостатъци, но е важно да се знае, че третирането трябва да започне в ранния стадий на заболяването, защото при напреднал косопад е в пъти по – трудно да се вземат адекватни мерки. Ето накратко кои са методите за лечение.

Лечение на косопад без лекарско предписание

Лосион „Ефект – 2”

Професионалният препарат „Ефект – 2” срещу косопад и оплешивяване се прилага чрез втриване върху скалпа. Формулата му включва изцяло природни компоненти като билкови екстракти, холин и витамини. Той е напълно безопасен за употреба и има неповторимото свойство да стимулира интензивно растежа на косата. Положителният ефект се дължи на неговата способност да блокира разрушителните процеси и да възстановява корените. Повече за „Ефект – 2” прочетете тук.

Лазерни устройства

Четки, гребени и други ръчни устройства излъчващи лазерна светлина, също могат да допринесат за стимулиране растежа на космите. За съжаление те нямат лековити свойства, а основно правят косата да изглежда по – млада и свежа. Успокоително е, че тези продукти се класифицират като медицински изделия и преди да бъдат пуснати на пазара се подлагат на строги тестове. Като цяло няма много данни за тяхната ефективност срещу косопад, както и по отношение на тяхната безопасност. Поради това бъдете внимателни при евентуална употреба.

Клинично лечение на косопад

Лекарства

Болезнена инжекция в скалпа при косопад

В световен план има няколко официално одобрени силни лекарствени средства срещу косопад. Някои от тях се приемат под формата на таблетки, други се инжектират в скалпа от медицинско лице.

ВНИМАНИЕ! Тези средства срещу косопад трябва да се прилагат само след предписание и под наблюдение на специалист! Повечето от тях разрешават проблема чрез спиране естественото производство на някои от мъжките хормони и това може да доведе до необратими последствия като перманентна импотентност!

Процедури

Видът на процедурата, която препоръчва дерматологът ще зависи от това колко коса сте загубили. За да се постигнат най-добри резултати срещу косопад, лекарят може да прибегне до трансплантация на коса, хирургическо отстраняване на олиселите участъци, хирургическо разширяване на скалпа чрез импланти и др. Тези процедури са много скъпи, неприятни и болезнени.

Народна медицина при косопад

Уместното използване на стари и изпитани рецепти срещу косопад може да ви бъде от изключителна полза. Маски с коприва, чесън, мед и други природни продукти помагат на много хора да се отърват от интензивното оредяване на косата и в почти всички случаи са напълно безвредни.

Заключение

За да се излекувате и предпазите от загуба на коса не губете време, а потърсете помощ още при първите симптоми. Оптималните варианти са да изпробвате някоя от народните рецепти или да използвате уникалния, безопасен, безболезнен и на 100% екологичен лосион срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”.

ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ИЛИ ПОРЪЧКА ПОЗВЪНЕТЕ НА 0895 334 112

04. април 2013 12:36:17 от Косопад

Категории: Косопад – Статии |
Напишете Коментар