Как да почистим петна от грим – Edna.bg

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Снимка:
Thinkstock

Петната се нещо неприятно и досадно, но сякаш неизбежно. Колкото и да внимаваме, все някога ще се случи да се нацапаме.

С помощта на Bellasugar.com ви даваме няколко съвета как да изчистите петна от грим, попаднали на различно място от лицето ви.

Единственото, което трябва да имате предвид е, че ако петната засъхнат върху тъкан или повърхност, стават много трудни за почистване. Следващите съвети са най-ефективни при прясно образувани петна.

За нацапано с червило, особено от по-мазните видове, трябва да знаете, че първо е най-важно да не размажете петното и да стане по-зле. Поръсете го с талк, бебешка пудра или сода за готвене и по този начин да го попиете преди да го изперете.

Друг трик, за следи от червило по дрехи, е да ги напръскате с лак за коса, да оставите да престои 10 минути, да измиете с гъба и топла вода и след това да оставите за пране.

Водоустойчива спирала се отстранява лесно с подходящ лосион за почистване на грим. Само трябва да се уверите, че на лосиона oil-free, тоест – е без излишни мазни компоненти. В противен случай рискувате да си направите ново петно, този път мазно.

Фон дьо тенът се почиства от различни материи с помощта на шампоан. Третирайте петното със шампоан и топла вода, а след това изперете цялостно.

Нацапани чаши или огледала с червило или спирала се третират първо с обикновена готварска сол, подходяща гъба и вода, а след това се измиват отново.

Що се отнася до автобронзантите, те цапат чаршафи, дрехи, бельо и т.н. Може да се справите с петната, като първо ги третирате с хладка вода, измиващ препарат за чинии и леко разтъркване с четка или гъба.

След това изпирате материята с подходящи за нея температура и препарати.

Кислородната вода също върши работа за справяне с жълтеникавите и оранжеви оттенъци, които могат да останат по дрехите ви от кремовете за изкуствен тен. С каквото и да третирате петната от грим, след това е нужно да изперете изцяло дрехата.

Ако се разлее лак за нокти, първо попийте с памук или хартия, след това за по-прецизното му отстраняване ползвайте безацетонов лакочистител.