Рания – кралицата на стила » Кой кой е?

33
Добави коментар
svetla58
svetla58

Модната ни рубрика „Упражнения по стил” днес е вдъхновена от една забележителна жена, която изглежда невероятно земна, въпреки че е кралска особа, има зашеметяващ стил и още по-очарователна усмивка. 35-годишната кралица на Йордания – Рания, излъчва уникална елегантност, аристократизъм, но и модерно светско присъствие.

Освен че е отдадена с цялото си сърце на много благотворителни каузи, тя обожава да кара водни ски, да носи джинси, вози се на мотор Харли Дейвидсън с мъжа си, крал Абдулла ІІ. Рания обича модата още от млада и докато учи в Кайро се облича с творения на Дона Каран и Ив Сен Лоран. На всички светски събития, където присъства сега, тя е ослепителна с одежни на известните модни къщи като Chanel, Elie Saab, Saint Laurent, Lanvin.

Самият моден гений Джорджо Армани я нарича своя муза:

“Рания е от онзи рядък тип жени, които имат красиви лица, фигури на манекенки и поведение на истински кралици”, казва за нея италианския дизайнер.

За официални мероприятия Рания залага на класическия шик, избирайки неутрална палитра от бяло, черно, сиво. Типично за кралска особа младата дама изглежда изключително представително в нюнаси като бордо, наситено зелено, кобалтово синьо и златно. Ефирна коприна, шифон, сатен и дантела придават още по-голямо изящество на осанката й.

Много ни харесва, че Рания бяга от скучното и сковано аристократично излъчване, залагайки на интересни и разчупени кройки, което за пореден път показва нейната индивидуалност. Освен изисканите дизайнерски облекла, обувки, чанти и диамантени бижута, много често тя допълва визията с колани в етно стил.

В ежедневието Рания изглежда като обикновена жена, което я прави още по-достойна да носи титлата кралица на народа. Тя е естествено красива и стилна дори в най-семплото и небрежно облекло като лежерна туника, ниски пантофи или дънки с топ и шал. Когато присъства на събития през деня кралицата на Йордания избира изискани аутфити – пола, риза и елегантни аксесоари в по-неутрални цветове.

Автор: Делица Цонева