Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Правило 2 при диета калориен дефицит за изгаряне на мазнините

39
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Освен Правило 1 при диета-да се храните 5-6 пъти на ден и да не пропускате хранения,ако искате да изгаряте  мазнини, трябва да сте в калориен дефицит. Това е просто- калориен дефицит означава, че трябва да се изгарят повече калории, отколкото сте приели през деня.
При Много диети с драстично намаляване на калориите ще видите страхотни резултати в първите 2 седмици и след това ще ви  удари плато и няма да можете да свалите повече килограми. Или още по-лошо, в крайна сметка връщате килограмите дори по-бързо, отколкото сте ги изгубили! Правилното хранене е от съществено значение за продължаване на напредъка, и ако сте приели твърде малко калории тялото ви действително ще  съхранява мазнини. Здравословната загуба на мазнини се постига с упорит труд и време, но си струва всяка минута!
 
В статията как да изчислим калорийния си прием ,ще разберете Как ориентировъчно да изчислите калориите за поддържане на телесното си тегло.Но за да има калориен дефицит ще трябва да смъкнете първоначално с около 250 кал за целия  ден.Тоест ако дневния ви прием за поддържане на килограми е бил 2500 кал. ще ги намалите на 2250 кал.Ако през първата седмице не наблюдавате намаляване на теглото ,намалете калориите с още около 200 кал.Но никога не намалявайте калориите рязко ,освен ако не сте реширли да използвате ⇔въглехидратна ротация ,но дори тогава рязкото намаляване е за сметка на въглехидратите а не на приетите калории.Затова вижте ⇔Колко дни да сме на ниски въглехидрати преди да заредим.
 

Хранителния план за загуба на мазнини  е да се разбият в конкретно съотношение калории: 40/40/20. Трябва да получите 40% от калориите си от висококачествените източници на протеин, 40% от сложни и влакнести въглехидрати (включително и зеленчуци и някои плодове), и 20% от естествени и здравословни мазнини.
 
Чрез разделяне на калории в правилното съотношение между протеини,въглехидрати и здравословни мазнини , ще бъдете в състояние да подхраните мускулите си, и ще включите тялото си в режим изгаряне на мазнини. Ако искате вашето тяло да бъде силно, тонизирано, и с издълбана мускулна дефиниция, това съотношение ще трябва да го спазвате. Ако изпитвате затруднения при изчисленията за калориен дефицит използвайте тези статии:
 
 
автор: Иван Пашов
Fitness & Health lifestyle