Протестиращи поискаха оставката на Столичния общински съвет

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

 

Граждани поискаха оставката на Столичния общински съвет. На протеста пред сградата те показаха формуляри за оставка, адресирани до всеки от членовете на градския парламент, предаде националното радио.

Протестиращите очакват съветниците да подпишат формулярите на техните оставки защото по думите на Янко Петров не изпълняват задълженията си и вместо да решават проблемите, ги задълбочават. Това поддържа гражданското недоволство:

„Исканията са ни чисто граждански, искаме да се направи една законова рамка, позволяваща на хората да се отказват от „Топлофикация“. Лошото управление на „Топлофикация“ не означава, че тя трябва да бъде раздържавена. Просто трябва да дойдат кадърни хора, които да си знаят работата, да се търсят тези, които крадат топлоенергия, а не да налагат сметките на останалите, лоялните платци“ – заяви той.

Протестиращите искат разваляне на концесията със „Софийска вода“, незабавен одит на „Центъра за градска мобилност“, „Екоравновесие“ и „Софийски имоти“, както и обосноваване на таксата за паркирането на автомобили на живеещите в центъра.

Етикети:
,