Джон Кери е в Япония в опит да изгради противодействие на ядрената програма на Северна Корея - СВЯТ - Новини - Телевизия Европа

Джон Кери е в Япония в опит да изгради противодействие на ядрената програма на Северна Корея - СВЯТ - Новини - Телевизия Европа

Американският държавен секретар Джон Кери пристигна в Токио, за да обсъди с японските ръководители напрежението на Корейския полуостров. В събота в Пекин той получи съгласието на Китай за общи усилия за успокояване на кризата. По време на третия и последен етап от азиатската си обиколка Кери ще разговаря с японския външен министър Фумио Кишида.

Севернокорейският режим предупреди Япония, че рискува да бъде "погълната от ядрени пламъци", след като Токио разположи противоракетни батареи и даде заповед на армията си да унищожи всяка севернокорейска ракета, която застраши територията на страната.

Според японския министър на отбраната Ицунори Онодера американските и японските ръководители трябва да отправят силен сигнал към Северна Карея.

Важно е ние да съгласуваме позициите си и да заявим ясно на Северна Корея, че трябва да се откаже от ядрената и балистичната си програма, заяви Онодера.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност