Преводи от и на румънски език / Traduceri romana- bulgara si bulgara – romana

63
Добави коментар

Че ни водят за носа, водят ни…Че си мълчим..мълчим си, траем си и чакаме някой друг да оправи нещата…. но да направят и езика ни незадължителен в собствената ни страна е направо ВЪРХЪТ!!!

Много умело си продаваме държавата парченце по парченце….На кого ще попитате нали?!? …… На всеки, на всеки, който иска да купи и има с какво….

Всичко продаваме….. Продаваме жени, земи, гори, евтини коли, национални археологически и други богатства, продадохме си гордостта и много други…

А дали не си продадохме бъдещето?!?

Не ще кажете нали? ….. Ами да помислим…. Търпим си и си чакаме всичко да се оправи мирно и кротко докато седим пред телевизора и ни промиват мозъците с новините изгодни някому и ни пробутват закони, изгодни някому….

Защо да протестираме? Няма смисъл, нищо няма да се промени, нека си стоим така, както си знаем……

Междувременно образователната ни система прави децата ни ( нашето така наречено бъдеще) все по-неграмотни, по-незнаещи, по-незаинтересовани, по-агресивни……….

Лежим на стари лаври мислейки си, че имаме най-умните деца и най-добрите образователни институти…А имаме някакви образователни институции и скоро ще имаме почти никакви български деца(намаляват като брой…)…

Истината е, че ние това искахме ….да сме като другите….. Ами да ни е честито тогава!! …..

От културата ни остана почти само езикът….. И него ли да ни вземат?? Няма и не трябва да дадем!!!!

Гражданите на една страна, които не говорят и не пишат на съответния и език и които не познават историята и се наричат туристи!!! Да не се превръщаме в страна от туристи!!!

Вижте петицията за това да се запази усвояването на книжовният български език, като част от държавните образователни изисквания.

Бианка Пеловска

Идея за тази статия почерпих от статията на lozanov : Някой предлага българският език да не е официален в България?

„Авторски права (c) 2009 на „Time 4Design” Публикуването на текстове от електронното издание е разрешено само след писмено съгласие от редакцията. При репродукция на целите или части от текста позоваването на източник http://rumanskiprevod.blogspot.com// е задължително.