Време за къпане | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и отглеждането на Вашето бебе.

8
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

Времето за къпане е специален момент за развитие сетивата на Вашето бебе. Това е уникален момент на споделена близост. При къпането вниманието на бебето е фокусирано върху директни възприятия: температурата на водата, милувки и звуци. Когато бебетата са малки те имат нужда да се чувстват защитени и обградени с внимание. Скалпът на бебето е много чувствителен. Новородените се потят много често. Ежедневното миене на косата до 4-тия месец е от изключителна важност за защита от крусти.  След това, когато бебето расте, то става активно и открива удоволствието от движението във водата. Бебешката кожа, която все още е изключително уязвима изисква голямо внимание при къпане. Ежедневното използване на твърда вода, обаче, излага нежната кожа на бебето на нейното вредно влияние. Много е важно в ежедневието да се изпозват продукти с формула „без сапун”, които да са специално адаптирани към нежната бебешка кожа. За суха кожа е препоръчително да се използват, обогатени с високо защитни и подхранващи овлажнители.

Мисията на Mustela® е да създава най-добрите продукти за грижа за кожата, които да отговарят на специфичните нужди на бебетата. Продуктите на Mustela® се разработват в тясно сътрудничество със здравните специалисти: фармацевти, дерматолози, педиатри, токсиколози, алерголози.

Балончета за вана на Mustela® са изключително нежна грижа с морски олигоелементи, идеални за почистване на деликатната бебешка кожа, които в същото време стимулират сетивата (докосване, мирис, осезание). Почистват нежно, омекотяват кожата и предпазват от изсушаване. Допринасят за физическото състояние на децата и стимулират възприятията. Продукт с висока поносимост от кожата.

Дермопочистващият гел за коса и тяло на Mustela® представлява измиващ гел без сапун с балансирано рН, подходящ за коса и тяло от първия ден на раждането. Нежно почиства тялото и главата на новороденото от деня на раждането. Запазва финия защитен хидролипиден слой на бебешката кожа и целостта на скалпа. Подхранващите съставки предпазват кожата от изсушаващото действие на твърдата вода. Продукт с висока поносимост от кожата и очите.

Поставяте няколко капки от гела в дланта си и нанасяте върху главичката и телцето на бебето, докато се образува пяна. Изплаквате внимателно с вода. Нежно подсушавате като обръщата спецаилно внимание на гънките.

Mustela®. Експертът в грижата за кожата на бебетата и бъдещите майки!