Грижа за кожата – съвети и препоръки

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Сменяйте често кремовете!

Като почиствате лицето си вечер преди лягане, вие предпазвате кожата от възпаление. Гримът и полепващият прах от въздуха запушват порите и могат да доведат до неприятни последици. Първо измийте лицето с хладка вода и след това нанесете хидратиращ крем.

Сутрин намажете с предпазен слънцезащитен лосион или крем, за да неутрализирате вредното влияние на ултравиолетовите лъчи през деня. Освен това избягвайте стреса, колкото и това да се постига трудно в днешния ни напрегнат ден. Опитвайте се да се смеете по-често и практикувайте медитация или поне „откъсване” от заобикалящия ви свят за 15-20 минути.

Изключително полезни са кремове, които съдържат витамин А. Те са стимулатор за изработването на колаген и регенерацията на клетките. Сменяйте кремовете поне на 6 месеца, защото различните кремове имат различни съставки и така даваме възможност на кожата ни да се подхранва с нови вещества.

Най-ефикасното средство против бръчки е спортуването. Физическата активност и гимнастиката или фитнесът засилват притока на кислород в кожата. Всеки ден трябва да осъществявате някаква физическа активност, в зависимост от дневния ви график: ако сте в къщи – чистене, ако сте на работа – ставайте често от бюрото, правете някаква гимнастика, през почивния ден – непременно леко бягане в близката градинка или парк.

И най-важното – храната. Тя трябва да е богата на витамини, минерали и мазнини омега 3 (добър холестерол). Те се съдържат в плодовете, зеленчуците и рибата. Омега 3 има и в ядките, от които най-полезни са тиквените семки. Не яжте колбаси, консерви, тестени изделия – пици, мекици, тостери, банички и никакви торти, баклави, толумби и други подобни, абсолютно неподходящи храни.

 

 

Родопски Силивряк – безсмъртното цвете!