OPERATION „SHMENTI KAPELI“ / Операция Шменти Капели (2011)

1
Добави коментар

## Режисьор : Иван Митов

## В ролите : Христо Шопов, Захари Бахаров, Джеки Стоев, Джони Пенков, Константин, Малин Кръстев, Кирил Ефремов, Владислав Димитров, Стефан А. Щерев, Владимир Владимиров, Август Попов, Китодар Тодоров, Владислав Карамфилов – Влади Въргала, Хари Аничкин, Пламен Пеев, Георги Спасов, Огнян Панов, Велислав Павлов, Павел Митков

## Година : 2011

## Времетраене : 114 минути

## Резюме : Невъзможно е да не участваш в играта. Ако не влезеш в нея доброволно, ще влезеш без да искаш. Силните не се колебаят да правят планове, колкото са по-силни, толкова по-смели и находчиви са плановете им. Но куклата прегризва конците на кукловода и пъзелът се разпада.

Абсурден извършител извършва абсурдно престъпление. Елементите на престъплението се подреждат един след друг с неумолима логика: заложници, откуп, престрелки, експлозии, убити. Но вместо след като всичко приключи, от барутния дим пред обществото да изплува класическо местопрестъпление, се оказва, че събитията са изградили лабиринт, в който е невъзможно да се проследи нишката на истината. Твърде много хора са замесени, твърде много неща нямат нормални обяснения и явно нещо много важно е пропуснато.

Шменти Капели – една комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време, и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите.

Operation.Shmenti.Capelli.2011.XviD-TBO