Хормонално лечение на косопад | Косопад

0
Добави коментар
skandalno
skandalno

Лечение на косопад с андрогени

Хормонално лечение на косопад

Косопад при мъжете

Съществуват много форми на оплешивяване и косопад, както и много причини за тяхната поява. Несъмнено, сред основните се нареждат наследствените генетични фактори и реакцията от хормоналния дисбаланс, които играят основна роля при почти една трета от плешивите мъже и около една пета от жените с подобни проблеми.

Когато има оплешивяване като следствие на промени в нивата на андрогените, в тялото на човека протичат определени процеси. При тях мъжкият хормон тестостерон се превръща в ДХТ (дихидротестостерон), която трансформация се извършва при съществуването на ензим 5 алфа – редуктаза. Вследствие на процесите, ДХТ се натрупва в рецепторите на космените фоликули и на практика ги задушава.

Самото оплешивяване се предизвиква от невъзможността на кръвоносните съдове в тези области да извършват обичайната си дейност, вследствие от възникналото удебеляване и втвърдяване на космените влакна. Настъпва силен недостиг на необходимите хранителни вещества и това разстройва естествения цикъл. Старите косми падат, но на тяхно място не се появяват нови.

Лечение на оплешивяване с андрогени

В някои случаи, за лечение на оплешивяване се използват така наречените локални андрогени. Те могат да бъдат полезни при някои форми на косопад както при мъжете, така и при дамите. Имат свойството да се прикрепват към рецепторите на дихидротестостерона и да ги блокират, като по този начин предотвратяват тяхното отрицателно въздействие върху космите. За да се приложи успешно тази методика обаче, косопадът трябва да бъде установен още в начална фаза.

Успешната алтернатива на лосион срещу оплешивяване и косопад „Ефект – 2”

Специалистите препоръчват перфектния лосион „Ефект – 2”, който е несъмненият шампион в борбата с косопада и оплешивяването. Направен е изцяло от природни съставки и оказва благотворно въздействие при всички случаи, независимо от фазата на развитието на болестта. Повече за „Ефект – 2” прочетете тук.

Ефект -2 срещу косопад и оплешивяване

18. април 2013 10:31:50 от Косопад

Категории: Лосион срещу косопад, Срещу косопад – Ефект 2 |
Етикети: косопад и андрогени, хормонално лечение на косопад |
Напишете Коментар