Лечение на косопад при стрес | Косопад

2
Добави коментар
skandalno
skandalno

Лек при оплешивяване заради стрес

kosopad

Руски учени намериха начин да лекуват появил се като следствие от силен стрес косопад. Това съобщиха водещите издания и уточниха, че изследванията тепърва започват.

Изненадващо е, че фундаменталното за борбата с косопада откритие е направено по време на лабораторни изследвания с опитни мишки, които били подложени на серия тестове за стреса върху работата на стомаха, породен от приема с определени храни.

Учените забелязали, че животните с по – бедна на аминокиселини храна започнали да отделят по – голямо количество от хормона CRF и като пряко следствие от това получили косопад по голяма част от телата си.

Тогава взели решение да им инжектират аминокиселини, които на практика блокират действието на хормона на стреса. Третирането продължило пет дни, а след още малко време, изследователите с изненада установили, че косопадът е спрял напълно и на оплешивелите участъци са изникнали нови косми.

В прессъобщението се уточнява, че все още не са проведени тестове върху хора, страдащи от косопад. Ситуацията при мишките обаче дава голяма надежда, че в близко бъдеще ще могат да изработят препарат, който напълно да отстранява причинения от стрес косопад.

Изводът от досегашните резултати е, че за да подпомагаме максимално растежа на косата и да се предпазим от косопад, е препоръчително да не се лишаваме от богати на протеини храни. Това са месото, яйцата, млякото, рибата и др.

20. април 2013 08:31:41 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада |
Етикети: kosopad, косопад и стрес, лечение на косопад |
Напишете Коментар