Пластика за стъпала – Edna.bg

2
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Снимка:
Thinkstock

„У човека всичко трябва да бъде прекрасно: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите.“ – така звучи един от най-известните постулати на Чехов. 

В контекста на неговото схващане обръщаме поглед към една от най-странните естетични корекции – тази на стъпалата.

За някои хора стъпалата са едни от най-възбуждащите части на тялото. Вече съществуват дори естетични корекции на тази част от тялото. За тях разказват от Kozmetikata.com.

С помощта на липосукция пръстите на краката могат да се изтънят. Така те ще изглеждат не само по-красиви, но и носенето на тесни обувки ще е по-безболезнено.

Някои специалисти инжектират мастна тъкан или други пълнители на определени места, като по този начин оформят краката в по-изящна форма. Така се стяга и отпусналата се от възрастта кожа.

Бръчки пък се премахват с инжектиране на млечна киселина, която стимулира естественото производство на колаген.

Лечението на проксимална интерфалангеална става e възможно с инжектирането на ботокс. Липсата на този свод и по-късите пръсти на краката са причина да дискомфорт при дълго ходене, носене на неортопедични обувки, както и на ставни и кръстни болки, като следствие на това.

Лазерът също има своето място в извайването на красиви стъпала. С негова помощ се премахват гъбички и мазоли по петите и ноктите. 

Ако сте решили да се подлагате на подобни манипулации, много добре обмислете плюсовете и минусите. Макар да не изглежда страшна, промяната на стъпалата има опасност да наруши нормалната походка, да доведе до увреждане на нерви, инфекции, белези и хронична болка при стъпване.