8 от най-скъпите хотелски апартаменти в света – първа част – тема за Светът – Idi.bg

52
Добави коментар
tao
tao

Едно от преимуществата на богатите е възможността да отсядат в най-скъпите хотели в света. И ако трябва да сме честни, за да си позволиш това удоволствие не просто трябва да си богат, трябва да си супер богат. Най-скъпите хотели в света предлагат удобства, за които повечето хора дори не смеят да мечтаят, но все пак мечтите са безплатни, така че защо да не помечтаем.

Апартамент в Ritz-Carlton, Москва

За 18 000 щатски долара на вечер, можете да се обзаложите, че The Ritz Carlton в Москва разполага с едни от най-скъпите хотелски апартаменти в света. На тази цена ще получите потънал в лукс и разкош апартамент с площ от 232 квадратни метра. Апартаментът е оборудван с подово отопление, а огромните прозорци разкриват страхотни гледки към Червения площад, катедралата Христос Спасител и Кремъл. Апартаментът разполага с пиано, както и частна библиотека.

Президентски апартамент, InterContinental, Хонг Конг

За малко над 13 хиляди щатски долара на вечер, най-добрият президентски апартамент в Хонг Конг може и да не е най-скъпият в списъка, но все пак кара нас простосмъртните да затаим дъх. В този апартамент може да се насладите на хубаво питие на терасата с площ 232 квадратни метра, да поплувате в личния си безкраен басейн на покрива или да се отдадете на релакс в джакузито, наслаждавайки се на панорамната гледка на Хонг Конг и пристанище Виктория.

Кралски апартамент, Burj Al Arab, Дубай

Когато става дума за най-екстравагантните хотелски апартаменти в света, Дубай като че ли е една класа пред другите. Кралският апартамент в Burj Al Arab се е превърнал в нещо като национална икона, още откакто е отворил врати през 1999 година. Отличителната форма на платно на луксозния хотел е повдигнал доста високо летвата, когато става въпрос за разкош и глезотии. Личните икономи гарантират на претенциозните гости всичко, което могат да  поискат за скромната сума от 19 000 щатски долара.Султански апартамент, Çırağan Palace, Kempinski, Истанбул

Въплъщението на лукс от световна класа, ненадмината красота и величие може да се намери в Истанбул, в този спиращ дъха дворец от 16-ти век, дом на последните османските султани. След като е бил възстановен от мрамор за султан през 1800 г., дворецът в момента е изключителен 5-звезден хотел, гордеещ се със списъка от знаменитости, които често го посещават. С пристан за лодки и площадка за кацане на хеликоптер, частен иконом, много произведения на  изкуството и старинни мебели, това е един от най-луксозните хотелски апартаменти, само за 15 000 щатски долара на нощ.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2440 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност