Как да подобрите съня си? | Teenproblem.net

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Милиони хора по целия свят страдат от проблеми със съня. Те се въртят дълго в леглото, преди да успеят да заспят, и се будят посред нощ, което в крайна сметка води до недоспиване, резултиращо в отпадналост и раздразнение през целия ден. Дали обаче не може да се направи нещо за подобряване на тази ситуация? Австралийски изследователи намериха отговора на този въпрос, пише news.com.au.

 

 

Оказва се, че правенето на йога непосредствено преди лягане увеличава продължителността на съня средно с около 64 минути. Отпускането на ума и тялото водят до по-лесно и бързо заспиване, както и до по-спокоен сън през цялата нощ.

 

Сексът с половинката и взимането на горещ душ също допринасят за добрия сън, увеличавайки продължителността му приблизително с около 6 минути. Гушкането с партньора се оказва дори още по-благоприятно и води до увеличаване на времето за спане средно с 24 минути.

 

Разбира се, съществуват и негативни фактори, които е хубаво да избягвате, ако искате да се радвате на дълъг и спокоен сън. Гледането на телевизия преди заспиване, например, сериозно затруднява заспиването. Алкохолът, храните и напитките, съдържащи високи количества кофеин, както и лютите храни са врагове на добрия сън.