PayPal – как да се регистрираме и каква карта да изберем

59
Добави коментар
PublicImage
PublicImage

След като вече сте посетили гиганта в търговете и ниските цени eBay или някой от чудните китайски онлайн магазини с безплатна доставка и супер ниски цени като PandaWill или BangGood , сигурно сте на мнение, че ви е страшно необходим PayPal акаунт.

Какво ни е необходимо за PayPal акаунт ?

Трябва ни кредитна карта или дебитна карта Visa Electron (Maestro не става!). Съветвам да използвате дебитна карта за разплащания в Интернет.

Коя карта Visa Electron и от коя банка работи ?

Бих ви препоръчал картата на банка ДСК.  Издава се безплатно за около седмица и  има такса 1.25лв месечно за управление на разплащателната сметка по нея. Съвсем поносимо. По принцип клоновете на банка ДСК лъхат на соц роматика (барабар с касиерките) , но за сметка на това с картата  върви и акаунт в ДСК Директ. Така може да следите движението по сметката си в сайта (вкл. кода от PayPal, който ще очаквате), да правите плащания и т.н.

Друга екстра е виртуалната карта Виза Електрон, която служи само за разплащания в интернет, получавате я безплатно, няма такси и ви служи като втора карта Visa. В моя случай ми помага да имам едновременно Personal и Business PayPal акаунт, а за това са ми нужни 2 различни банкови карти и имейл адреси. По-надолу за разликите.

Какво трябва да сторим за регистрация на PayPal акаунт ?

Регистрацията в PayPal e проста и сравнително бърза.

Избирате дали ще ползвате акаунта Персонално или за Бизнес. Въвеждате лични данни – име, фамилия, адрес… придържайте се към начина, по който са изписани на латиница в официалните Ви документи – лична карта и банкова карта.

Ще ви помолят да въведете номера на кредитната/дебитната карта и подробностите като код за потвърждение и до кога е валидна.

След потвърждение за регистрациятата, чрез мейла, който ще получите може да влезете в PayPal акаунта и там ще видите покана за удостоверяване собствеността на картата. Процедура, при която ви дърпат 1,5 евро от картата и до няколко дни в извлечението по сметката ще видите, че XXXXPAYPAL е дръпнал 1.5 евро от сметката.

ХХХХ в случая са 4 цифрен код, който трябва да въведете в PayPal, за да приключите процеса по валидиране на картата. След няколко дни ще прибавят към PayPal сметката ви 1,5евро.

Точно около размотаването с този код и еврото и педесет е удобно да можете да проверите движението в сайта на ДСК, вместо да се разкарвате да техен клон, да чакате хартиено извлечение, (ако има такова изобщо!) или да въртите телефони.

Къде да въведем кода за верификация, когато го получим?

Влезте в PayPal акаунта си, клик на меню Profile. На следващата страница избирате My money и натискате Update в Debit and credit cards секцията.

Кой тип акаунт е най-подходящ за вас ?

PayPal предлага 2 вида акаунти – PayPal for you и PayPal for business

PayPal for you (бившият Personal)

– подходящ за онлайн пазаруване и , ако не очаквате да започнете бизнес онлайн, препоръчваме да изберете този тип акаунт. Идеален е за пазаруване в eBay и други онлайн магазини, които приемат paypal.

PayPal for business

акаунт в PayPal са за хора или компании, които освен да пазаруват и продават в интернет. Отпадат някои ограничения, които има Personal потребителят. За сметка на това има такси за всяка получена транзакция.