Майли Сайръс – идолът на тинейджърите

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Майли Сайръс е по-известна с името на сценичната си героиня, която я изстреля на върха на славата – Хана Монтана. Днес Майли Сайръс е сред най-печелившите млади таланти, има успешна кариера и се превърна в идол на тинейджърите. Вижте какво не знаете за нея.

Семейство и ранни години

Дестини Хоуп Сайръс, както е истинското име на Майли, е родена в Нашвил, Тенеси, на 23-ти ноември 1992г. Баща й Били Рей е популярен американски кънти певец. Родителите на Майли се женят малко след като тя се ражда, въпреки несъгласието на мениджърите и продуцентите на татко й.

Майли Сайръс има двама общо петима братя – двама доведени от страна на майка й, един доведен от страна на баща й и двама кръвни братя. Днес те всички се занимават с музика. Детството си бъдещата звезда прекарва във ферма, но когато е на 8 се мести със семейството си в Торонто, Канада. Сменя името си на Майли Рей Сайръс през 2008г. в чест на дядо си, който много обича.

От Майли Сайръс до Хана Монтана

Когато е на 8-9 години, Майли твърди, че иска да стане певица или актриса и родителите й я записват на уроци по актьорско майсторство. На 11 тя разбира, че Дисни си търсят хора за нов тийн сериал и бъдещата звезда изпраща касета със запис, с която кандидатства за една от поддържащите роли в сериала. Вместо това обаче продуцентите я избират за главно действащо лице и така Майли Сайръс заживява двойствения живот на Хана Монтана.

Ролята я превръща в идол на тинейджърите и я изстрелва нагоре. За всеки епизод на сериала, Майли получава по 15хил. долара, което я превръща в 6-тото най-платено дете в този бизнес. Участието й в „Хана Монтана“ подсигурява и певческата кариера на талантливото момиче. През годините Майли записва 5 албума към сериала и филма за Хана Монтана, пътува по турнета в САЩ и Европа. Част от текстовете на песните са написани лично от звездата. Освен това Майли Сайръс издава и още два студийни албума, които нямат общо с продукцията на Дисни.

През 2010г. Дисни официално обявяват края на популярния сериал, чийто последен епизод бе излъчен година по-късно. Междувременно Майли Сайръс се снима в екранизацията на романа на Никълъс Спаркс „Последна песен“. Участва и в лентата „LoL: Laugh out loud”, където си партнира с Деми Мур.

През 2013г. очакваме нов албум от Майли Сайръс и участието й в лентата „Семейство Бонд“.

Личен живот

До 2009г. Майли Сайръс излиза с моделът и певец Джъстин Гастън, познат от сериала „Нешвил“. След това двойката се разделя, а Майли отива да снима „Последна песен“. На снимачната площадка се влюбва в екранната си половинка Лиъм Хемсуърт и двамата потвърждават официално връзката си през 2010г. На два пъти звездите обявяваха пред медиите, че се разделят, но след като прекарваха по месец-два далеч един от друг, пак се събираха. Така през лятото на 2012г. Лиъм Хемсуърт и Майли Сайръс обявяват годежа си, който е факт и до днес, въпреки честите слухове, че връзката им е пред разпад.

Любопитно за Майли Сайръс

Доли Партън й е кръстница.
Прякорът й е Смайли, защото като малка много се е усмихвала.
Има леко сърдечно заболяване още от детска възраст.
Обича да хапва китайска храна.
Неин идол в музиката е певицата Бритни Спиърс.
В киното се вдъхновява от играта на Мерил Стрийп.Сп. Форбс и Тайм я включват в класациите за най-влиятелни личности в света.

„Няма правилно и грешно, успех или провал. Нещата за мен не са само черни или бели“

 

29.04.2013/ Христина Спасова