Квилинг картички за Великден – висш пилотаж

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Често предлагаме начини как лесно и бързо да си направим картички или някакви сувенири. Но има хора, които превръщат правенето на такива неща в изкуство и влагат много старание и време. Сега ще ви покажа няколко квилинг картички за Великден, които са изработени от съвсем дребни детайли, много прецизно и търпеливо.

Не си мислете обаче, че тази техника не е подходяща за деца или за нетърпеливи майки. Напротив – може да си опънете едно одеялце на полянката и всички дружно да навивате хартийки. За онези, които не знаят ще кажем, че това са тънки лентички хартия, които се навиват или със специален уред, или на цепната клечка за зъби. Правят се малки елементи – елипси, кръгчета, сърчица, лепват се в края, така че да запазят формата си, след което тези малки детайли се сглобяват в голям – цвете, животно или друго.

Следвайки тази техника хората правят дори огромни картини или триизмерни фигури. По-сръчните и търпеливите могат да изработят и триизмерно великденско яйце.

Тази техника успокоява и на сладки приказки може да се окаже, че сте направили много повече детайли, отколкото сте очаквали.

Може да я пробвате по празниците, когато имате повече време. За децата също ще е забавно. Развива фината моторика и дори да имате много накъсани листчета малко по малко може да приучавате детето към търпение. Особено ако има проблем с това да се заиграва само́ и да стои по-дълго на едно място. Ако децата са на различна възраст, на най-големите нарежете най-тънки ленти хартия, а на най-малките най-широки – така всеки ще може да се пробва, според способностите.

А според мен за малки детайли и свръх прецизно изработени картички е добре да няма много пипащи ръчички наоколо, за да не скъсат и разпилеят нещата в сюблимния момент и вместо заниманието да ви носи радост, да се изнервите и ядосате.

Дори да не направите най-прецизно изработената картичка, важното е да ви е весело и да го правите с желание. Иначе няма никакъв смисъл, по-добре играйте на топка, разхождайте се, редете пъзели или каквото решите, а ако толкова ви се иска да подарите квилинг картичка си купете от магазина. В зависимост от сложността може да са по-евтини към 2-3 лева, но могат да струват и 10 лева. В книжарницата за художнически материали „Слънчоглед“ може да намерите цветни ленти онлайн.