Защо Меси и Роналдо не са на финал – Шампионска лига

1
Добави коментар
mitkowin
mitkowin

Шампионска лига, финала на шампионска лига 2013, a  защо Меси и Роналдо не са на финал? Най-комерсиалният  турнир се изплъзна и на Меси,  и на Роналдо. И колкото и да е странно, нито един от двамата не е виновниъта за това другият да не се появи на Уембли. Виновниъта е немската машина в лицето на Борусия и Байерн.

Както и в миналата статия споменахме един срещу друг се изправиха испанските Барселона и Реал срещу немските си колеги от Борусия и Байерн. И колкото и странно да е,  малко хора очакваха да има изцяло немски сблъсък в финала на шампионска лига.  Това се случи благодарение на страхотната игра, която показаха швабите и при домакинствата си, и при гостуванията си.

В първия двубой Реал направи добро първо полувреме и успя да излезе на почивката при равен резултат (1-1) срещу Борусия. При влизането си обратно на терена обаче, явно немските машини си бяха взели антибиотика и направо помляха своя съперник. Роналдо и компания не само проспаха 3-те гола, но и не отговориха с нищо в предни позиции. Голямата вина се стовари  върху Пепе, който освен, че не е във форма, направи изключително глупави грешки,  довели до голяма степен до разгрома с 4 на 1 за Борусия. Разбира се, отдаваме и чест на уникалните изпълнения на Левандовски,  който вкара всичките четири попадения. Така още в първия мач Борусия постигна успех,  с който до голяма степен предначерта, че ще играе във финала на Шампионска лига.

В своя домакински мач „белия балет“ беше подредил защитната си линия далеч по- сполучливо, но отново нападението беше под всякаква критика. Серия пропуски (на празна врата почти) направиха Игуаин и Йозил (ама той е немец…). Едва 20 минути преди края на мача Моуринио реши, че е крайно време да извади Игуаин (и да го спаси от непрестанните освирквания), като в игра влязоха Бензема и Кака. Двамата бяха и в основата на първия в двубоя гол, но едва в края на мача. Пред Реал се откри още една възможност, която беше реализирана от капитана на белите в този мач Рамос. За съжаление дори  прекрасните изяви на Лопес (вратаря на Реал в този мач) и включването му в наказателното поле на противника  не доведоха до така желания трети гол за Реал и Борусия Дортмунд закономерно продължи след 2-0 (3-4 общ резултат в полза на германците). А Роналдо изпусна само 3 пъти да отбележи…

Барселона на свой ред също изигра безумно слаб мач при гостуването  си  в Мюнхен. Техния съперник ги превъзхождаше в почти всеки метър от зеления килим, като успя да се разпише цели четири пъти във врата на Валдес.  Меси и компания сякаш бяха запленени от немските жени (а всички знаем какви жени има там) и единственото което правеха беше беззъбо да си подават топката, което не им се получаваше толкова добре този път.

В ответния сблъсък на каталунска земя  треньорът на Барселона, обеща, че отбора му ще се оттегли поне с два гола актив на почивката. Той и тате ми обеща колело, ама друг път! Както може би се досещате не само, че това не се случи, ами и Байрен Мюнхен имаше далеч по чисти възможности за гол . Разбира се и фактът, че Лео Меси нямаше възможност да играе в този двубой (контузия) допринесе за отново безидейната игра на Барселона.  Не че в първия мач, когато играеше пращяха от идеи, но поне в една-две атаки се усещаше леко по-висока динамика. първото полувреме завърши при резултат 0:0 за радост на каталунците.  За тяхно нещастие обаче  второ полувреме започна с уникален гол на Ариен Робен (и кво му беше уникалното – той все така ги вкарва, просто защитниците играха слабо). Наистина УНИКАЛЕН обаче беше голът на Жерард Пике, ама в собствената му врата… макар, че не го заслужаваше. Мача завърши при резултат 3:0 в полза на Байрен (общ резултат 7 на 0) и закономерно те ще бъдат съперника на Борусия във финала на Уембли. Смазаха ги!

И в крайна сметка можем да заключим, че Меси и Роналдо няма как да бъдат на финал в Шампионска лига не само защото немците са хипер машини, а най-вече защото те и техните отбори не бяха на нужната висота. Така заслужено на финала на Уембли един срещу друг ще се изправят отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. Германия смаза Испания и както каза един коментатор „Не стига, че ги бият, ами искат и да ги убият“. Така финалът ще е изцяло немски, въпреки че никой не го очакваше.

p.s. И 4-мата треньори имаха сериозен пръст в тези сблъсъци.

 

Защо Меси и Роналдо не са на финал – Шампионска лига 5.00/5 (100.00%) 1 vote