Рибата – полезна и вкусна или напротив?

1
Добави коментар
black_tulip
black_tulip

Рибата – полезна и вкусна или напротив?

сряда, 10 април 2013 10:20

Written by black_tulip

От малки знаем, че който си хапва редовно риба ще си учи уроците по – лесно и ще има здрави зъби и кости. Не знам за вас, но мен така ме научиха да си уча уроците и аз ги учех бързо и лесно – не знам дали заради това, че поне веднъж в седмицата на масата за хранене се слагаше риба или заради това, че съм повярвала в магическите и качества, но си беше факт.

 

Днес от гледната точка на възрастен разбирам, че консумацията на риба е наистина изключително важна за човешкия организъм.

Какво прави рибата толкова полезна храна и защо трябва да я консумираме редовно?

На първо място тя е ценен източник на белтъчини и за разлика от месото на топлокръвните животни рибата се усвоява много по – бързо и лесно от организма, тъй като има 5 пъти по – малко съединителна тъкан.

Рибата е богата на калций ( изключително важен за човешкия организъм) и фосфор, което я прави много полезна за малките деца и възрастните хора, които имат проблеми със ставите и костите.

Тя е много полезна, ако искате да имате стройна фигура, тъй като съдържа много малък процент мазнини и висок процент белтъчини или казано иначе, ако включвате по – често в своето хранене риба, ще имате стройна и стегната фигура, без да се измъчвате от драконовски диети.

Редовният прием на риба ще се отрази благотворно върху целия ви организъм, тъй като освен всичко изброено до тук в нея се съдържат и витамини Е, Д, А, С, В1, В2, йод, желязо и най – вече изключително важните на човешкия организъм ненаситени мастни киселини и по – специално Омега – 3 и Омега – 6 мастни киселини.

Консумацията на риба е не само полезна за всички възрасти, но тя е и много вкусна и лека храна, която се приготвя по много и различни рецепти.

Рибата – полезна и вкусна или напротив?

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

1 vote, 5.00 avg. rating (97% score)