Ако искате да се вталите – хранете се еднообразно | Teenproblem.net

1
Добави коментар

Ако искате да се отървете от излишните килограми, трябва да започнете да се праните еднообразно. По този начин ще понижите калорийния си прием, съобщи в. „Daily mail“. Наскоро направено проучване показва, че жени, които ядат ежедневно макарони със сирене, приемат със 100 калории по-малко за един ден. Когато човек се храни еднообразно, той се засища с това, което консумира ежедневно, преди да е поискал да изяде нещо друго, по-вкусно и по-висококалорично.

 

 

С еднообразно меню е поддържала безупречния си външен вид актрисата Дженифър Анистън. В продължение на 10 години, докато траели снимките на хитовия сериал „Приятели“, тя засищала глада си с любимата си салата.

 

Диетолозите също са привърженици на този начин на хранене. Те препоръчват монотонната закуска, състояща се от авокадо, яйце, домат и пълнозърнест хляб. Хубаво е хората да си доставят удоволствие, като консумират вкусни храни, но не бива да забравят, че причината да се храним е за да си доставим достатъчно енергия на организма.

 

Има обаче специалисти, които са против еднообразното хранене. Те смятат, че по този начин на организма не му се доставят достатъчно витамини и минерали и това може да създаде сериозни здравословни проблеми. Затова е хубаво човек да „слуша“ сигналите на тялото си и когато му се дояде нещо – да го хапва. Разбира се, не бива да се прекалява с вредните храни, колкото и да ви се ядат.