Плочки – съвети и трикове за банята

1
Добави коментар
gaudi-ds
gaudi-ds

Фаянсът за баня се използва в проектирането и оформянето на банята, за да й придаде един съвременен и модерен вид. В тази статия ще говорим за това как да направите вашата баня по-различна, така че да се отличава по един уникален начин.

Най-важното е да използвате вашето собствено усещане за красота и творчество и сами да изберете как да поставите плочките по стените на банята, така че да направите чудеса в нея. Все пак, има няколко трика, които може да вземете предвид при ремонта й.

При избор на плочки за баня обърнете внимание на цвета, размера и формата им. Вместо да изберете един модел и цвят плочки за цялото помещение,може да подберете няколко различни, които да подредите така, че да се допълват взаимно. Може да създадете различни комбинации с тях.

Банята е малко пространство, но от друга страна е много важно за собственото усещане за уют в дома. Няма да сбъркате избирайки интересен, цветен и нестандартен модел плочки или да направите оригинална комбинация, добавяйки малки парченца от друг материал – мидени черупки или имитация на скъпоценни камъни ще бъде един чудесен избор.

Подберете няколко различни вида плочки за баня в допълващи се цветове. Моделите с пясъчен цвят могат да се съчетаят с един ред кафяви или с такива, имитиращи камък.

Може да смесите малки и големи по размер плочки. Един чудесен пример за това е използване на малки плочки, подредени около огледалото, за да се създаде подходяща композиция, като се използват по-големи плочки за оформяне на останалата част от  стената.

Ако изберете един и същ цвят за оформяне на пода и стените, може плочките на стената да бъдат с различен размер или да ги поставите диагонално – така ще създадете интересен визуален ефект.

Оформянето на тясна лента от плочки, която започва от пода до тавана, по едната стена, може да бъде наистина очарователна идея. Може да съберете повече хрумвания от www.gaudi-ds.com. Ако банята ви е по-голяма и има две огледала, то може да конфигурирате правоъгълник от по-малки по размер плочки в контрастен цвят между тях.

Не се страхувайте да изберете плочки за баня в много ярки и контрастни цветове, с различни форми или фигури. Има много и модерни аксесоари, които чудесно ще ги допълнят. Банята е единственото място в къщата, където можете наистина да се отпуснете.

Ако използвате мозаечни плочки за баня, то спокойно може да създадете един абстрактен вид изкуство на стената. Това е страхотна идея за големи бани, които имат място за сядане или за релакс.  Разгледайте подробно галерията на Гауди Ди Ес и не забравяйте да развихрите въображението си!