KENNY G MAGIC – Светът на A I R . F L A M E – Sibir.bg

233
Добави коментар
airflame
airflame

Удавени във великолепието на музиката от вълшебника KENNY G и невероятните му изпълнения на саксофона, от понасящите ни над света негови композиции, от топлината и непосредствеността му, изживяхме може би най-прекрасните музикални мигове случвали се някога в НДК, в София, в България. Приказното перфектно представление започна с появяването на брилянтния музикант сред публиката и очарованието и непосредствеността на великия гений не изпусна до последния тон летящите на неговите музикални криле почитатели, докато той отново не се озова сред тях миг преди финалните ноти и после, когато с цялата си група раздаваше всекиму автографи и усмивки. Незабравимата празнична вечер ще остане в короната на най-добрите случвали се музикални събития у нас. Може би най-красивият концерт за 2009-та в България бе толкова топъл, близък и непосредствено влизащ във всеки, че завинаги ще остане в мен като миг на докосване до съвършенството. Недостижимото с марка KENNY G. Не случайно са и признанията на световната публика и рекорда на Гинес и обичта на милионите към него! Поклон пред великия музикант! Благодаря ти KENNY за невероятното прекрасно изживяване! Благодаря за щастието, което ми достави! Благодаря за мига блаженство в който мина твоето раздаване безкрай! И видеото и целия спектакъл бяха специално подготвени за БЪЛГАРСКАТА публика. KENNY G подари саксофона, с който свири цялата вечер на щастливец от публиката, като преди това специално му изсвири посветено нему изпълнение. А всеки, който имаше желание си тръгна с диск и автограф от лъчезарния музикант. Сякаш стана традиция напоследък НДК да е домакин на концертите на големите музиканти уважаващи ни с гастролите си и на рождени дни… Не направи изключение и този празничен ден… Ron Powell невероятния перкусионист в последния албум на Kenny G – Rhythm & Romance отпразнува рождения си ден на сцената, поздравен не само от прекрасната наша публика, обикнала го за темпераментните му изпълнения, но и от KENNY G… Разкошното шоу дълго ще остане да ни носи високо високо над планетата, както в невероятната първомайска нощ. И величието и нежността на музиката на KENNY G, ще ни зарежда с това щастие и любов, дето ни накара да не забелязваме дежурния пролетен дъжд, малките гадости, наречени битие българско, ежедневните препъвания, дребнотата и безцветието.
Очаровани оставаме да очакваме следващия празник и среща с KENNY G… A тя няма да е далече защото:
Kenny G включва София в концертно DVD!
Носителят на Грами – Kenny G ще включи кадри от първия си концерт в София на 1-ви май в свое концертно DVD, което ще издаде след края на настоящето си турне.
Един от най-известните саксофонисти в света ще запечата най-романтичните и стилни моменти от вечерта на 1-ви май в зала 1 на НДК, заедно с кадри от предстоящата му изява в лондонската Royal Allbert Hall, следващия понеделник.
В София именитият изпълнител пристигна с още петима страхотни музиканти, с които свири заедно вече повече от 20 години.
Robert Damper – пианист и кийбордист е съученик на Kenny G и е член на бенда му от 1987 г., a през годините свири с още светила на джаз музиката, като Chaka Khan, Earth Wind and Fire, Stevie Wonder, Celine Dion, David Sanborn.
John Raymond е човекът с китарата и е в бенда от 1983, а басистът Vail Johnson e в състава от 1986 г. Ron Powell невероятния перкусионист в последния албум на Kenny G – Rhythm & Romance,  е със запазено място от 1988г.
Daniel Bejarano е най-младият член на добре сработения бенд, който обаче достойно се нарежда до изредените музиканти с богат опит и дискография, участвал в редица музикални проекти с други изпълнители.
Веднага след концерта си у нас, Kenny G отлита за Истанбул, а програмата му е запълнена с участия в Германия, Полша, Холандия и мащабна обиколка на САЩ.
Преди малко повече от месец звездата пусна и свое оnline джаз радио, с което зарадва феновете на качествената музика по целия свят и направи поредната крачка към своите фенове.
Един от най-продаваните изпълнители в света, известен със страстта си по голфа и летенето, явно има и специално отношение към здравословната, качествена храна.
За престоя си в София, той е поръчал на домакините от Жокер медиа предимно свежи салати и плодове, ядки, мед и чай.
Air Flame