АЛФ – вижте как изглеждат актьорите в момента

2
Добави коментар
fzuberski
fzuberski

“Ти не си котка, а геврек.”

Всеки знае тази реплика на АЛФ. Да, онова косматото с големия нос. Дори и сега върви по телевизията и въпреки че сериалът е сниман в края на 80-те, хуморът продължава да кърти. Даже се изпускаме леко на някои лафове.

Всеки е гледал американската продукция като дете. На нас ни дойде някакво просветление, което се случва много рядко, и решихме да се разровим и да видим как изглеждат актьорите от сериала в момента. Това са към 25-30 години, брато… Затруднихме се с намирането на актуални снимки на актьорите, но сам можеш да видиш разликата. За финал ще ти представим и човека, който в действителност играе АЛФ с помощта на костюм. Той е унгарец и е джудже. То е ясно.

Макс Райт – Уили Танер

Ан Шедийн – Кейт Танер

Андреа Елсън – Лин Танер

Бенджи Грегъри – Брайън Танер

Джон ЛаМота – Тревор Ачмонек

Лиз Шеридан – Ракел Ачмонек

Джейк Ачмонек – Джош Блейк

АЛФ

Това последното е ебавка, макар че има кифли, които ще се изкефят на здраво и космато. Как звучи само, а?

АЛФ е кукла, която се играе от унгарски актьор. Става въпрос за Мичу Месарош. Той е роден на 20-и септември, 1939 г. В Будапеща. Висок е 83,82 см. Ако си забелязал, АЛФ е сниман предимно в сцени до кръста, тъй като костюмът е неудобен, а вътре можеш да умреш от задух, тъй като трудно се диша. Когато АЛФ е сниман само до кръста, това е просто куклата.

АЛФ – Мичу Месарос

 Малко любопитки от предисторията на АЛФ, по която е създаден сценарият на сериала

Всеки един от епизодите в АЛФ е кръстен на някаква песен и заглавието й е свързано със сценария на съответния епизод.

На български език са издадени шест книги от Райнер Бютнер с истории по мотиви от сериала АЛФ.

Като дете АЛФ преживява тежка травма на главата, след като пада от дърво. Притежава и домашен любимец – трикрака веспа (порода мелмакско куче) на име Смръдльо. И днес оранжевият пришълец твърди, че кучетата на родната му планета са с по-добър дизайн от земните, защото не им се налага да вдигат крак при уриниране. АЛФ посещава колеж 63 години, следвайки (и почти завършвайки) психология и пешеходство.

АЛФ същност се казва Гордън Шамуей на Мелмак. Кръстен е на баба си Гордън – една от малкото жени на Мелмак, които могат да цепят дърва с уста. Бащата на АЛФ, Боб, когото всички наричат Бо за по-кратко, се слави с чувството си за хумор и с блестящата си имитация на сирене “Фета”. Гумър, чичото на АЛФ, е известен мелмакски актьор със запомнящи се роли в класиките “Котка върху горещ ламаринен поднос”, “Отнесени от рибата” и “Близки свещи от най-лош вид”.

На Мелмак младият Шамуей сменя множество професии – работи за кратко като фотомодел, проваля се като stand-up комедиант (от този период е и знаменитата шега “Можеш да издухаш конкуренцията, можеш да си издухаш и носа, но не можеш да намериш рима на “ъглошлайф!”). Опитва силите си като дилър на популярните автомобили “Флегма”, след което се преквалифицира в професионален играч на буилабейзбол. Тази игра много прилича на земния бейзбол, с незначителната разлика, че вместо бухалки се използват парчета риба. Алф изкарва прехраната си на игрището почти век като препъвач. Накрая отива на служба в Орбиталната гвардия като отговорник по поддръжка на санитарните възли. Там го обучават да управлява патрулен кораб, да стреля с бластер и да се оригва на три езика.

АЛФ се влюбва в Ронда, сервитьорка в орбиталното кафене, както и тя в него, но и двамата са твърде срамежливи, за да си признаят. На рождения си ден през 1984 АЛФ тъкмо духа свещичките на тортата в споменатото кафене, когато е повикан по радиостанцията да заеме бойна позиция. В момента, в който пали двигателя на кораба си, Мелмак избухва и взривната вълна го помита в открития космос. Две години АЛФ се лута сред звездите, докато накрая корабът му е засмукан от гравитацията на голяма синя планета. Така АЛФ се озовава сред останките от гаража на семейство Танер в предградията на Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, планетата Земя.

АЛФ бързо успява да се почувства съвсем уютно в новата обстановка и се залавя да цивилизова явно изостаналите земляни. Обучава Брайън в някои основни мелмакски обичаи, но родителите му остават крайно недоволни, когато го заварват да маже котарака Лъки с фъстъчено масло. Това подтиква Кейт да наложи някои железни правила за престой на мелмаковци на американска територия:1. Лъки НЕ Е за ядене! 2. Ако някой позвъни на вратата, всеки, отговарящ на описанието нисък, космат, извънземен, е длъжен тутакси да се скрие в кухнята. 3. Всяка пакост се наказва с изгнание в гаража. 4. Никакви косми в хладилника!