Дълги крака – мисия възможна

3
Добави коментар
happypond
happypond

Лъжа ли ще е ако кажем, че всяка жена си мечтае за дълги крака? Истината е, че не всички имат генетичния шанс да притежават чифт стройни, безкрайно дълги крака или пък все не им достига някой допълнителен сантиметър. Хубавата новина е, че можем да използваме някои прости трикове, за да удължим краката си визуално.
 1.Забравете за ботите и сандалите тип гладиатор до глезена, както и обувките с каишки около глезена

Последните няколко години наблюдавам, че модата популяризира тези видове обувки и ги носят жени с най-разнообразна височина и структура на тялото. Смятам, че сандали тип гладиатор и боти, обувки и кецове до глезена са подходящи само за по-високите жени. На по-ниските жени те изиграват лоша шега като режат визуално краката им и ги правят да изглеждат по-къси.

Черни скини дънки със златни гладиаторски санадли са за жени с височината на Гуинет Полтроу. В противен случай, ще ви направят да изглеждате като една късокрака палечка.
 2. Високи токчета

Лично аз не съм привърженик на високите токчета в ежедневието, понеже ги смятам за нездравословни и около мен имам примери за огромните вреди, които могат да причинят както на краката, така и на тялото. Високите и тънките токчета наистина могат да удължат краката ви визуално, стига да имате фини глезени и прасци. Дебели глезени с тънки токчета изглеждат по-скоро смешно и нелепо.

 3. Правилните ниски обувки

Последните години са много модерни равните обувки тип “пантофка” или “балерина”. Няма да се впускам в обяснения защо и те не са добър вариант за здравето на краката и костите ви. Само ще кажа, че за да изглеждат краката ви по-дълги в “балерините”, те трябва да бъдат с остри върхове или с отворени пръсти.

 4. Обувки с цвета на чорапите* и панталона

Това е много лесен и ефективен трик, за да направите краката си да изглеждат по-дълги.  Еднаквите или близките по цвят обувки се превръщат в естестевно продължение на краката и им дават една по-голяма обща дължина.

 5. Нюд сандали за лятото

Това е подтрик на горния. Ако през лятото, когато обикновено ходим с голи крака, заложим на сандали в телесен цвят, ще удължим краката си.

 6. Тъмни чорапи *

Ярките и фигуралните чорапи и клинове може и да са модерни, но ако искате дълги крака, е по-добре да ги избягвате. Вместо тях изберете чорапи в по-тъмни и приглушени нюанси, които визуално ще направят карката ви по-слаби. А по-слабите крака изглеждат по-дълги.

 7. Висока талия

Напук на модерната ниска талия, която не е и особено здравословна, предпочитайте панталони и поли с висока талия. Така ще създадете усещането, че краката ви започват от много високо и са много дълги.

 8. Далече от посредствените дължини
Поли

Колкото по-къса е полата ви, толкова по-голяма част от краката ви ще бъде на показ, което ще създаде цялостно впечатление за по-дълги крака. Ако фигурата ви не позволява мини пола, изберете пола с дължина малко над коляното или пък макси пола “до петите”.

Панталони

За дължината на панталоните важи същото правило – къси шорти или панталон с достатъчно дълги крачоли, които да стигат почти до ръба на подметката. Всякакви други дължини тип “капри” (седем осми) панталони, ще ви отрежат визуално краката.

 

* Чети „чорапогащник“ – тази не дотам благозвучна думичка.

 

Прочетете още:

МУЗЕЯТ НА ОБУВКИТЕ В БЕЛГИЯ

ПЪСТРИ ГУМЕНИ БОТУШИ ЗА ДЪЖДОВНИ ДНИ

БЕЖОВИ ОБУВКИ

ТОПЛИ КРАЧЕНЦА

 

Още трикове за красиво тяло:

6 НАЧИНА ДА УВЕЛИЧИТЕ БЮСТА СИ ВИЗУАЛНО

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ДРЕХИ, КОИТО ОПТИЧЕСКИ ДА НИ ВТАЛЯТ

Свързани публикации: