Когато слънцето в Монтевидео залезе, всички ръкопляскат – Градски легенди – Peika.bg

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

„Ла Рамбла“ е 22 км дълъг булевард и макар да се казва като прочутия си съименник в Барселона, се намира на другия край на земното кълбо.

Това е едно от първите места, които трябва да посетите в Монтевидео, столицата на Уругвай. Особено по залез, когато посетителите присъстват на безплатно представление – залезът над водите на река Ла Плата. И като на истинско представление, след скриването на последния слънчев лъч, следват бурни аплодисменти.

От началото на пролетта до края на есента булевард „Ла Рамбла“ е пълен с колоездачи, млади двойки, възрастни хора, който излизат да пият чай мате и се наслаждават на гледката към река Ла Плата.

В зависимост от времето и сезона цветът на реката се променя – може да бъде прозрачнозелена, синя или кафява.

„Ла Рамбла“ започва от Стaрия град на Монтевидео – там има вълнолом, от който можете да наблюдавате туристическите кораби, пълни с хора.

Булевард „Ла Рамбла“ минава през няколко квартала на Монтевидео като известните Барио Сур и Палермо, по улиците на които се чува музика от барабани, през Парк Родо – един от най-големите, и през по-богатите зони като Поситос, Малвин или Караско.

Аплодисменти за слънцето в Монтевидео има всяка вечер през лятото – в тази част на света от декември до март. Дори да сте само за ден в уругвайския град, непременно се присъединете към вечерното представление.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!