Миланската "Ла Скала” ще съкрати броя на постановките си, заради икономическата криза - РАЗВЛЕЧЕНИЕ - Новини - Телевизия Европа

Миланската "Ла Скала” ще съкрати броя на постановките си, заради икономическата криза - РАЗВЛЕЧЕНИЕ - Новини - Телевизия Европа

Икономическата криза в Италия застигна и световноизвестния оперен театър "Ла Скала" в Милано. От „Ла Скала” обявиха, че ще се съкрати броят на постановките през следващия сезон заради недостиг на средства. През сезона 2013/2014 г. на сцената на Миланската Скала ще бъдат представени само десет опери – с три по-малко от предишния сезон.

Генералният мениджър на театъра Стефан Лиснер заяви, че решението за съкращаване на броя на постановките е прието във връзка с намаляването на финансирането заради икономическата криза.

През 2012 г. държавните дотации осигуряваха близо една трета от бюджета на "Ла Скала", възлизащ на 116 милиона долара. Останалите средства идваха от продажбата на билети, спонсорски преводи и гастроли.

Кризата в Италия е в резултат на високия държавен дълг. За да се справи, правителството на страната прие серия от мерки, предвиждащи значително намаляване на бюджетните разходи в разнообразни области в това число и културата.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност