Косопад и Арюведа – нестандартни техники за лечение | Косопад

1
Добави коментар
skandalno
skandalno

Опитайте Арюведа при косопад

Безценни съвети от Арюведа при косопад

Косопад и Арюведа

В продължение на хиляди години, жените и мъжете от всички раси и държави страдат от косопад. Според науката на Арюведа, косата е телесен продукт, получен от разграждане на костната тъкан. Поради тази причина, всяко нарушение на метаболизма заради проблеми с храносмилателния орган може да стане причина за поява на косопад.

Въпреки че на тема косопад няма двама лекари на еднакво мнение, Арюведа напълно потвърждава твърдението на традиционната медицина, че храненето е сред основните предпоставки за поява на косопад. Освен това други основни причини са хормонални проблеми, хранителен дефицит, усложнения от заболявания и лекарствени средства.

Арюведа обяснява, че косопад може да се появи и заради прекомерното наличие на мъжки хормони и повишена чувствителност на космените фоликули към тях. Този компонент се предава по наследство по генетичен път и е обозначен като Питта. Когато излишъкът на Питта в тялото се увеличи и премине определени нива, не само косата, но и цялото тяло се чувства зле. За повишаване Питта количествата способстват горещото време, алкохолът, тютюнопушенето, мазните и силно кисели храни.

Според Арюведа, първата стъпка при лечение на косопад е да се намерят основните пропуски във вашата диета или начинът на живот. След като осъзнаете грешките, трябва да направите всичко възможно, за да се откажете от вредните храни, навици и дейности.

Общи препоръки и съвети при косопад от Арюведа

1. Приемайте богата на протеини и желязо храна. Подобна диета ще бъде полезна не само при косопад, но и за повишаване силата и тонуса на цялото тяло. Осигурете си достатъчен прием на сурови зеленчуци, пресни плодове, салати.

2. Използвайте само натурални продукти за почистване на косата

Косопад и Арюведа

3. Правете редовно масаж на скалпа. Поне три пъти в седмицата втривайте нежно в корените някакво етерично масло, като например кокосово или от лавандула.

4. Редовно ходете по голяма нужда. Колкото и грубо да звучи, ежедневното облекчаване е от жизненоважно значение за всеки организъм. Ако страдате от запек веднага потърсете квалифицирана помощ или вземете очистително, за да изхвърлите натрупващите се отрови.

5. Никога не забравяйте спорта. Редовните физически упражнения са много полезни, тъй като помагат за балансиране на състоянието. Тренировките подобряват кръвообращението и предпазват от косопад, като доставят повече хранителни вещества до фоликулите.

6. След измиване на главата разтривайте скалпа. Това също повишава кръвообращението и активира мастните жлези.

7. Огромна помощ при борбата с косопад ще ви окаже и пиенето на сок от марули и спанак. Според Арюведа тези два зеленчука съдържат живителна сила, влияят много благотворно върху косата. Също така е добре да се пие сок от моркови и зелена салата. Измиване на главата може да правите със сок от кориандър.

8. Правете маска срещу косопад от сварен нахут и сминдух по два или три пъти в седмицата.

24. май 2013 20:55:42 от Косопад

Категории: Любопитно за косопада, Рецепти при косопад |
Етикети: kosopad, арюведа, косопад |
Напишете Коментар