Новият шеф на БНР встъпи в длъжност

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

С открита среща със служителите на Българското национално радио /БНР/ и в присъствието на медиите, стартира управленския си мандат новоизбраният генерален директор на БНР – Радослав Янкулов.
„Управлението поема човек, който е живял в радиото, работил е тук и има поглед върху външната радиосреда. Сигурен съм, че това ще бъде от полза за развитието на радиото“, заяви досегашния генерален директор на БНР – Валери Тодоров, предавайки символично щафетата на новия радиошеф. „БНР в момента е изключително стабилна медия, планът за приходите за последните шест месеца е преизпълнен, като е заложен стабилен бюджет и приоритети за развитието на радиото през следващите години. Благодаря на всички, защото считам, че успехът ни е общо дело! Желая новият мениджмънт да защитава името, самочувствието, достойнството и независимостта на Българското национално радио и работещите в медията“, посочи Тодоров.
Встъпителните думи и приветствието към служителите на БНР на новия генерален директор на обществената медия – Радослав Янкулов, бяха посрещнати с аплауз от колегията и заради жеста му да говори пред аудиторията станал на крака. „Навремето, влязох в радиото прав. Стремял съм се да стоя винаги изправен, колкото е необходимо! И днес, влизам в БНР изправен! Започвам така, както стартирах първите си емисиите в спортна редакция преди години“, отбеляза Янкулов.
Журналистът, който от днес оглави БНР посочи, че е от хората, за които радиото е не само професионална реализация, но и съдба. „Роден съм в радиото! Тук бе първото ми изречение в ефир, тук бе първата ми командировка в чужбина, тук бе първият ми футболен мач, първите ми репортажи, първото ми участие в „Спорт и музика“, първият „Хоризонт за Вас“. Тук намерих истински приятели, които ми останаха за цял живот. Радиото стана причина да срещна съпругата си и да живея с нея вече повече от 30 години, тук се родиха двете ми деца, тук паркирах първата си кола. Радиото се превърна в моята църква през годините, защото радиото се оказа, че освен че ми е дало пътя е било и моя пристан, който ми даваше помощ и сила“, емоционално отбеляза Радослав Янкулов.

„Пожелавам си, екипът и директорът, който ще ме наследят след време, да бъдат толкова добронамерени, колкото декларирам, че сме аз и моят екип. Добронамерени в името на радиото!“, каза в заключение Радослав Янкулов.

Към статията няма коментари. Напишете първия.