Здравословно хранене, зеленчуци, грах,броколи,царевица,спанак, гъби и още много зеленчуци.

1
Добави коментар

Ползи: Коластра за деца и бебета. Част 1

Трябва ли деца, които страдат от чести настинки, стомашни вируси или от диария от бактерии в сурови зеленчуци и плодове да приемат коластра за подсилване на имунитета? Хранителни добавки от биволско мляко намаляват риска от възпаление на горните дихателни пътища и диария при деца със слаба имунна система и намаляват риска от увреждания на червата от противовъзпалителни лекарства. Освен това подсилват имунната система.
Понякога децата просто са алергични, чувствителни или имат непоносимост към някои храни, като например млечни продукти, която може да не е свързана със слаба имунна система. Как да разберете дали детето Ви може да има полза от коластра или просто от промяна в ежедневното меню?
Какво става когато детето Ви не е алергично към млечни продукти и се нуждае от подсилване на имунната система? Може ли коластрата да създаде имунни проблеми, като подсили толкова много естествената защита на организма, че тя да започне да атакува сама себе си?
Коластрата в кравето мляко е богата на антитела. Те представляват протеини, които помагат за поддържането на имунната система при борба с бактериите и вирусите. Вие усвоявате антителата на кравата чрез коластрата. Други съставки в коластрата включват растежни фактори и нуклеозиди, които не се откриват в мляко по-старо от 6 месеца. Това, което не можете да получите от коластрата е хормон на растежа..

Това, което получавате са антибактериалните и антивирусните свойства. Например, в капсули с коластра, във всяка 500 мг капсула има средно 25% lgG антитела и най-малко 0.6% лактоферин. Аз приемам коластра във форма на прах и слагам по една чаена лъжица в шейка ми от бадемово мляко веднъж на няколко седмици и също давам на кучето ми малко коластра смесена с други течности за укрепване на имунната му система.

Винаги се консултирайте с педиатър и с личния си лекар, за да знаете дали данните от клинични тестове показват, че коластрата е подходяща за вашето семейство. Трябва да внимавате със стимулирането на имунната си система. Ако я повишите прекалено много, може да предизвикате авто-имунно заболяване. Това се случва, когато имунната Ви система приема собственото Ви тяло за чужд обект и го атакува. Затова винаги се консултирайте с Вашия лекар.
Биволската коластра, първата млечна секреция произведена от млечната жлеза на майката преди да започне да произвежда мляко, е естествен имунен стимулант. Вижте сайта Colostrum™. Той е водещият източник в мрежата на научна и практическа информация свързана с биволската коластра и с това как тя стимулира и регулира имунната система и доброто здраве. Всеки секрет след първото премахване на всичката или на част от коластрата, се нарича преходно мляко..

Коластрата трябва да се вземе само от първото доене веднага след раждането или до шест часа след него, за да се запазят биоактивните имунологични протеини. Този естествен баланс от протеини се консумира от хора и животни, включително домашни любимци, за усилване на имунната им система. Не забравяйте и разнообразното хранене с плодове и зеленчуци като спанак, грах и моркови, които допринасят за развититето на всеки млад организъм.

Видео информация за коластрата !!!