По-здрави с гъби, целина, риба, домати, авокадо, фъстъчено масло

3
Добави коментар
pepihappy
pepihappy

Гъбите помагат в борбата с рака.

 
 
За да съхраните здравето си  и да засилите имунитета си: яжте гъби, домати, риба, авокадо, целина, фъстъчено масло

 

 

Гъбите са богати на протеини и витамини

Старайте се по-често да имате гъби в менюто, освен ако не сте алергични към тях. Гъбите са богати на витамин D. По-ефикасни за здравето се оказали обикновените видове гъби за разлика от скъпите и екзотични. Гъбите отдавна се използват в традиционната медицина, а някои лабораторни тестове вече са показали, че съставките на гъбите могат да помогнат на организма в борбата срещу рака.

 

Целината намалява кръвното налягане, успокоява нервите

 

 

Целината е зеленчук, който изобилства с витамин К, калий и фолиева киселина. Известна е с това, че намалява кръвното налягане,  не съдържа много калории. Целина можете да консумиране на супа. Всяка част от целината е здравословна и полезна, от нейния корен,  до  листата, а в сто грама целина се съдържат само 7 калории. Препоръчва се за успокояване на нервите, помага при ревматизъм, астма,  прочиства пикочните канали и бъбреците. Съдържа съставки, които  отпускат артериите,  намалява количеството на хормона на стреса.

 

Рибата намалява риска от инфаркт

 

 

Ако не понасяте миризмата на рибата или костите,  които трябва внимателно да се отстранят, трябва превъзмогнете това. Знайте, че рибеното месо и рибеното масло при редовно консумиране намаляват риска от инфаркт, предпазват костите, предотвратяват появата на рак и забавят процеса на стареене, наистина трябва да се научите да консумирате риба. Богата е на омега-3 мастни киселини и е добър източник на протеини, което е наистина полезно за мозъка и сърцето. За по-добър вкус, рибеното месо може да се маринова.

 

Доматите имат антиоксидантно действие

 

 

Някои хора не обичат свежи домати, но, за щастие, нямат проблем да ги консумират в естествени домашни сосове. Учените няколко пъти са доказали, че ликопенът, който се съдържа в доматите е най-добър за пречистване на организма. Някои изследвания показват, че задушени домати в комбинация с други зеленчуци имат голямо антиоксидантно въздействие. Ликопенът предотвратява заболявания на сърцето и някои видове тумор.

 

Авокадо е полезно за кожата и сърцето

 

 

Може би ви изглежда странно, но наистина  авокадото помага  за здравословното хранене, тъй като е  богато на витамин Е, калий, есенциални мастни киселини. Сега поне авокадото е лесно достъпно и на нашите пазари. Полезно е за кожата и за сърцето,  може да се комбинира със сок от лимон.

Маслото от фъстъци намалява холестерола

 

 

Фъстъченото масло значително намалява холестерола и риска от сърдечни заболявания. Ако не сте алергични към фъстъци, свободно консумирайте фъстъчено масло, а може да го добавяте и в различни салати.

Е-здравей::Здравен форум

 

 

loading…