Топ 7 на туристическите дестинации в Колумбия – тема за Колумбия – Idi.bg

61
Добави коментар
tao
tao

1. Картахена

Благодарение на колониалния си чар, колоритната си култура и живописното си разположение на брега, Картахена е дестинация номер 1 на Колумбия за последните десетилетия. Независимо дали сте отишли там, за да се разхождате из тесните улички на стария град, включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, да се забавлявате или да си почивате по плажовете на красивите острови, разположени наблизо, Картахена определено може да предложи по нещо за всеки.

2. Богота

Богота, столицата на Колумбия, има всичко, което един космополитен град може да предложи: 5-вековната история на града се преплита с характерната колумбийска атмосфера. Ако сте в Богота, можете да посетите Музея на златото, където се съхраняват експонати на предколумбийското изкуство, а също и най-голямата световна колекция с произведения на художника Ботеро. На всичко отгоре можете да хапнете в някой ресторант от световна класа, да се разходите из Ла Канделария и да се потопите в оживения нощен живот в Зона Роза.

3. Триъгълникът за отглеждане на кафе

Колумбия е най-известният световен производител на кафе и в Триъгълника за отглеждане на кафе на Колумбия кафето е не просто гореща напитка, ами култура и средство за препитание. Посещението на този регион ще ви разведе из голяма зелена околност, където ще можете да отидете на обиколка из ферма за кафе, да пояздите и да се разходите из долината Кокора, където растат доста палмови дървета, най-високите в света.

4. Национален парк Тайрона и Изгубеният град

Ако сте чували нещичко за Колумбия, има големи шансове да сте чували именно за Национален парк Тайрона и Изгубения град. Спускащ се от най-високата крайбрежна планинска верига на планетата, националният парк, разположен на 15,000 хектара, е дом на много тропически видове и археологически съкровища. Национален парк Тайрона предлага гмуркания, наблюдения на дивия свят и отмора на плажа, но освен това е и отправна точка на най-известната екскурзия в Колумбия – 5-дневен преход в джунглата до Изгубения град, наричан още „новия Мачу Пикчу“.

5. Амазонка

Екскурзията до тропическата гора на Амазонка на територията на Колумбия е задължителна за всеки любител на природата. Джунглата буквално е преизпълнена с живот. Тук можете да се включите в някой от най-добрите турове на планетата за наблюдение на дивата природа и да видите всичко – от розови делфини, анаконди и ягуари до над 1500 различни видове птици.

6. Острови Сан Андрес и Провиденция

Ако си падате по райски острови, коралови рифове и пина колада, то няма по-подходящо място от островите Сан Андрес и Провиденция. Изолирани в Карибско море на 700 км от брега на Колумбия, тези острови са известни с кристалните си води, перфектните като на картичка плажове и безгрижния карибски ритъм. 

7. Меделин

Заради прекрасния си климат през цялата година, Меделин е наричан още „Градът на вечната пролет“ и е отлично място, където да прекарате няколко дни. Някои от популярните занимания включват спорния тур „Пабло Ескобар“, разходка с кабинков лифт до върха на заобикалящата планина и нощ навън с често смятаните за най-красиви жени на планетата. Всяка година през август Меделин се изпълва с ухание на цветен прашец, защото тогава започва колоритният Фестивал на цветята, включващ най-големия световен парад на цветята на открито.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 720 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност