Официално: Фетел остава в Red Bull поне до 2015

2
Добави коментар

Себастиан Фетел удължи договора си с екипа на Red Bull до 2015 г. въпреки слуховете, които набраха сила в Канада, че още от догодина ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо във Ferrari.

25-годишният Фетел увеличи на 36 точки преднината си в класирането на пилотите спрямо втория Фернандо Алонсо след победата си в Канада и направи сериозна заявка за четвърта поредна титла. Със сигурност този успех, както и отличната форма, в която се намира екипът на Red Bull, са оказали влияние върху решението на германеца, чийто договор трябваше да изтече догодина, ако не беше удължен.

Решението на Фетел слага поне засега точка на спекулациите относно бъдещия му трансфер с Ferrari. Със сигурност обаче второто пилотско място в Red Bull ще остане все така обсъждано. Марк Уебър по традиция преподписва с австрийския тим по време на лятната пауза или малко преди нея, но пък взаимоотношенията му с Кристиан Хорнер и компания охладняха доста след спорната Гран при на Малайзия. Ето защо е много вероятно той да напусне отбора и към Red Bull да се присъедини Кими Райконен.

Очаква се и рокада във Ferrari. При положение че Фелипе Маса не подобри представянето си, той може да бъде заменен от Нико Хюлкенберг още следващия сезон. Германецът се надяваше да се бори регулярно за място на подиума с екипа на Sauber, но се оказа, че бившият му тим Force India е значително по-близо до топ 3. Ето защо Хюлкенберг едва ли ще иска да загуби още една година, а и същевременно Ferrari има нужда от по-силен втори пилот в битката за шампионската титла при конструкторите.