Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » L-Arginine / Аргинин

40
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Стимулатори хормона на растежа

Кога имате нужда от допълнителен прием на аргинин ®

  L-Arginine е полуесенциална или есенциална аминокиселина,което се определя от възрастта и  определени състояния на организма.Човешкия организъм може да синтезира сам достатъчно л-аргинин, за да задоволи собствените си нужди. Има няколко случая обаче, при които това не се случва и има нужда от допълнителен прием на аргинин.Един от тези случаи е при намалено хранене (т.н. малнутриция),ощен един случай е повишена продукция на амоняк, при повишен прием на аминокиселината л-лизин, при изгаряния, инфекции, сепсис, перитонеална диализа и ускорен растеж, синтезът на аргинин в организма може да се окаже недостатъчен.

Аргинин е есенциална аминокиселина за малките деца. В стресови за организма състояния като травми, изгаряния и възпаления, аргининът също става есенциална аминокиселина за възрастния организъм. Поради тази причина е много важно да се приема достатъчно Аргинин, чрез храната и/или чрез хранителни добавки с аргинин.

 

 

♦ Децата които растат имат повишена нужда от прием на Аргинин

♦ Възрастните хора-

♦ Прием на аргинин от хора които спортуват , ще засили имунитета, така ще тренирате по-тежко и интензивно и ще прескочите и избегнете претренирането.

♦ L-аргинин участва в синтеза на протеин .Когато имате рани или травми и изгаряния л-аргинин ще Ви помогне.

♦ L-Arginine изграждането на мускули,

♦ Аргинин ще засили производството на сперматозоиди,

♦ L-Arginin елиминира крайните  токсични продукти от обмяната.

♦Използващите анаболни стероиди също ще имат полза от допълнителен прием на аргинин.Хората които използват анаболни стероиди имат завишени нива на лош холестерол,прием на L-Arginine подобрява  това състояние.

♦Хората с наднормено тегло,

♦L-Arginine прием ,помага за по бързото възстановяване от травма, защото повишава притока на кръв и хранителни вещества към травмираните места.

♦Прием на L-Arginine заедно с трибулус терестрис ,помага при проблеми с ерекцията.

 

 

Аргинин алфа кетоглутарат

Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG)

 

 

АКГ,аргинин алфа-кетоглутарат е разработена форма на аминокиселината аргинин.Тя повишава мускулният растеж, инсулиновите нива и има анаболен ефект. Това е азотен бустер, напомпва мускулите с кръв и повишава нивата на азот в мускулите.

 

Аргинин е аминокиселина,която участва в много биохимични процеси свързани с нормалното физиологична реакция на тялото. Аргинин на прах е най-чистата форма на Аргинин, произведен по специална технология. Аргинин има няколко различни роли в организма. Изследванията показват , че прием на 1-2 грама на аргинин дневно съчетано с тренировки има голям ефект върху намаляването на мазнините в тялото след няколко седмици използване на продукта

 

Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG) е условно есенциална аминокиселина, която е предшественик на азотния оксид, който разширява (отваря) кръвоносните съдове, за да се даде възможност за повече кислород и хранителни вещества да се доставят в мускулната тъкан. Чрез свързването на L-аргинин до AАKG, превръщането на азотен оксид е увеличено и има максимално увеличаване на нивата на азотен оксид в кръвта. Той е един от най-важните „транспортери”.