Как да се забавляваме в Лондон – тема за Лондон – Idi.bg

11
Добави коментар
tao
tao

Лондон е огромен град, предлагащ необятно количество забавления на своите посетители. Всъщност що се отнася до Лондон, това определение дори е леко сдържано. Невероятното разнообразие от атракции прави Лондон една от най-привлекателните градски дестинации в Европа. Туристите имат възможност да създадат свой собствен тематичен маршрут или да опитат по малко от всичко: от емблематичните за историческото минало на Англия Биг Бен и Бъкингамски дворец, до сравнително новите забележителности като Окото на Лондон и атракциите, създадени за Олимпийските игри, на които Лондон беше домакин през 2012 г. Единственият проблем за посетителите на Лондон е откъде да започнат и кои забележителности да изключат от маршрута, защото те са твърде много и физически е невъзможно да се обиколят всичките. Ето и някои от възможностите.

Качете се на Окото на Лондон

Окото на Лондон е относително нова атракция, поне в сравнение с  Биг Бен и Бъкингамският дворец. То е едно от най-големите колела за наблюдение и предлага удивителни гледки към цял Лондон. Това е и една от най-посещаваните атракции на Лондон, и за да спестите време бихте могли да си закупите билети онлайн. Цялото изживяване трае 30 минути, през които може да се наслаждавате на гледките от птичи поглед, разкриващи се от южния бряг на Темза.

Посетете лондонски театър

Лондон е известен със своите театри. Концентрацията на театри в West End е една от най-високите в света. Малките сцени  представят местни продукции, музикални и класически драматични произведения. Туристите могат да посетят копие на шекспировия Глоуб Тиатър или някой от многото други театри, разпръснати из целия град.

Лондонските музеи

В Лондон може да посетите едни от най-известните музеи в света, чиито експонати си съперничат с тези в музеите на Рим, Париж и Ню Йорк. Любителите на изкуството и историята задължително трябва да посетят Националната галерия, както и Tate Modern. Природонаучният музей и многобройните музеи, свързани с историята на Англия, също са доста интересни. Общият брой на музеите в Лондон е около 200.

Вижте смяната на стражата при Бъкингамският дворец

Кралските гвардейци с техните червени униформи и големи черни шапки са още една от световноизвестните забележителности на Лондон. Смяната на стражата е интересна церемония, включваща маршируване и много други традиционни елементи, наблюдавана всекидневно от голям брой туристи и местни жители.

Обиколка из улиците на Лондон

Въпреки всеизвестното лошо време, Лондон е страхотен за пешеходни обиколки. Богатата история на града, както и неостаряващото усещане за култура ще бъдат оценени от посетителите, които изберат някоя от многото пешеходни обиколки на града. Тези обиколки варират от чисто опознавателни до строго тематични, като например обиколката, следваща стъпките на първия известен сериен убиец Джак Изкормвача, или обиколка на театралните сцени, направили Шекспир известен.

Качете се на лондонските автобуси

Лондон се слави с отличния си градски транспорт – включващ прословутите двуетажни червени автобуси и известното в цял свят метро. Съществува карта за цялата градска мрежа, наречена Oyster Card, която предварително се зарежда, и с която може да пътувате навсякъде. Имате опция да избирате периода за ползване – ден, седмица и т.н. През този период може да използвате градския транспорт без каквито и да било ограничения, което ще ви позволи да обходите Лондон надлъж и нашир.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 949 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност