Български вечни песни – Edna.bg

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Учениците на певицата Румяна Коцева, които ще изпълнят някои от най-емблематичните български песни от периода 1970-1979 г.

Снимка:
Проект „Българските евъргрийни“

Летният театър в Борисовата градина в София ще посрещне почитателите на вечнозелените хитове на българската естрада, които ще чуят любими песни като „Повей, ветре“, „Вървят ли двама“, „Майчице свята“ и много други.

В концерта „Българските евъргрийни от 70-те“ (който ще се проведе на 22 юни (събота) от 19,00 часа) са включени песните на наши автори, композитори и изпълнители от периода 1970-1979 г.

Те ще бъдат изпяти от ученици по поп и джаз пеене на небезизвестната певица Румяна Коцева. Входът за събитието е свободен.

Румяна Коцева по време на първото издание от инициативата „Българските евъргрийни“, състояло се през октомври 2012 г. и посветено на популярните наши песни от 60-те години на миналия век

Снимка: Проект „Българските евъргрийни“

За да се настроят на седемдесетарска вълна, младите изпълнители се срещнаха на живо в импровизиран концерт в столичен клуб, на който присъстваха Михаил Белчев, Маргарита Хранова, Стефка Берова, Кирил Маричков, Ани Върбанова, Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Лиана Антонова и др.

Проектът „Българските евъргрийни“ е поредица от ученически концерти и има за цел да представи образците на българската поп музика в различни етапи от нейното развитие, но с по-съвременни аранжименти, спомагащи за по-лесното им възприемане от новото поколение. През октомври миналата година се проведе и първото издание на инициативата, посветено на българската естрадна музика от 60-те години на миналия век.

Концертът тази събота се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепя кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019 г.

Летният театър в Борисовата градина ще е домакин на концерта, който ще се проведе на 22 юни (събота) от 19,00 часа

Снимка: Проект „Българските евъргрийни“