Онлайн магазин за видеонаблюдение – как да пазаруваме сигурно и безопасно?

0
Добави коментар

Онлайн магазин за видеонаблюдение – как да пазаруваме сигурно и безопасно?

ДонСофт – онлайн магазин за видеонаблюдение

Най-вероятно много от Вас се страхуват да пазаруват камери и системи за видеонаблюдение от онлайн магазини. Почти всеки от нас предпочита да види и пипне това, което ще купува, въпреки че, ако не сме технически грамотни това няма голямо значение, но определено ни дава спокойствие. Със сигурност този род опасения имат основателни причини, поради зачестилите измами в интернет търговията. Поради това ще ви обърнем внимание на няколко момента, за които трябва да внимавате и питате когато избирате или пазарувате през интернет от онлайн магазин за видеонаблюдение.

Съществува голяма вероятност да се почувствате подведени или измамени в последствие, ако не сте проучили предварително другите подобни сайтовете за онлайн търговия или пък сте търсили най-ниската цена. Ако вече сте направили своя избор, внимателно проучете онлайн магазина, като обърнете внимание върху информацията, която дават за себе си и дали имат физически адрес. Потърсете в www.google.bg какво има писано по форумите за този електронен магазин. Ако има измамени при купуването от магазина, те задължително са го споделили някъде из нета. Не е маловажно и да попитате за касова бележка или фактура с гаранционна карта на закупения продукт. Сега ще се опитам да ви насоча към някои важни неща когато избирате охранителни камери за изграждане на система за видеонаблюдение.

1. Камери за видеонаблюдение.

След като сте проучили предлаганите продукти в онлайн магазините за видеонаблюдение, най-вероятно сте решили, кой продукт е подходящ за вас. Намерили сте идеалната според вас охранителна камера със висока резолюция, която има „перфектна“ картина и нощен режим на работа и то за по-малко от 50лв. В тази позната ситуация, вече доволни от себе си започвате да пресмятате колко пари сте спестили и колко е изгодна сделката, но ……….

Точно в този момент ние бихме Ви препоръчали едно – огледайте параметрите на продукта пак!

• Обърнете съществено внимание на това какъв тип матрица има камерата – CCD или CMOS? В последно време CMOS матрицата претърпя голямо развитие и с вграждането на IR cut филтър се подобри много качеството на предлаганата картина и реалността на цветовете. Ако използвате камера за видеонаблюдение с CMOS матрица, то тогава нека да е с резолюция над 600ТВЛ. CCD камерите за видеонаблюдение имат най-точни и реалистични нюанси на цветовете. Друг момент при CCD матриците е техния производител, най-често разпространените са SONY и SHARP. Ако сравните едни и същи по тип матрици, тези с марката Sony ще са с по-висока детайлност на картината и по-реалистични цветове. Това е гаранция за по-високо качество на предлаганото от охранителните камери изображение.

• Необходимо е да проверите и какъв е корпусът на камерата за видеонаблюдение. Метален или пластмасов? Съобразете го с това, за външен или вътрешен монтаж Ви е необходима камерата. Металният корпус не означава, че камерата е влагоустойчива, тя трябва да отговаря на стандарта за водоустойчивост, най-често IP66.

Ако нямате достатъчно технически познания, може да потърсите друг продукт със сходни параметри в различни онлайн магазини за видеонаблюдение. Помислете възможно ли е всички да продават даден продукт на цени с малка разлика (60-70лв), а само един да го предлага за много по малко (30-40лв)?

Ако попаднете на такъв случай четете внимателно и пак сравнете характеристиките! Няма да навреди и ако се консултирате по телефона с различните специалисти от онлайн магазините. Бихме Ви предложили също така, да попитате има ли опция, в която да ВЪРНЕТЕ продукта (да го замените или да си получите парите) ако той не е това което сте очаквали или се окаже, че не ви върши работа. Според нашето мнение във всеки онлайн магазин, който е надежден и държи на качественото обслужване, не би трябвало това да е проблем (естествено ако върнете продукта в състояние и вид, в който сте го получили). С тези няколко малки съвета, които ви предложихме, се надяваме да сме насочили вниманието ви към важните моменти за които трябва да внимавате при закупуване на техника за видеонаблюдение.

В продължение на темата ще ви дадем и други насоки, важни при избора на различните продукти в един магазин за видеонаблюдение.