Батуми – Лас Вегас на Черноморието

1
Добави коментар

Красивият черноморски бряг на Грузия привлича все повече туристи. Правителството се надява, че с един акцент върху хазарта посетителите ще бъдат привлечени през цялата година, съобщава Би Би Си.Когато отидете в Батуми, ще ви е много трудно да повярвате, че градът някога е бил рай за корупцията и организираната престъпност, изолиран от останалата част на страната. Днес градът е осеян с палмови дървета с неонова светлина. Фонтаните са окъпани в червена и зелена светлина, а хотелите греят като коледни елхи.

Днес градът се определя като Лас Вегас на Черно море. Причината е, че е предпочитана дестинация за хората, желаещи да се оженят. Освен това съвсем съзнателно се имитира изгледът на Лас Вегас.

Основната таргет група на казината са турците. За да прахосат парите си в Батуми, на тях им трябват не повече от 20 минути път с кола. Затова и на почти всяко казино се вее турският флаг. Над 70% от посетителите на Батуми идват, за да играят хазарт.

Местните търговци са доволни от турското нашествие, защото бизнесът им цъфти. На друго мнение, обаче, са жителите на съседно село, което е фалирало, защото всичките му жители са потънали в дългове заради хазарта. Близките до границата турски селища също се оплакват, тъй като според по-религиозните от тях хазартът е чума, която унищожава семействата.