Ретро интериор – всекидневна

3
Добави коментар
happypond
happypond

Ретро интериор – всекидневна

Вероятно сте разгледали галерията със снимка в поста ми Ретро интериор – кухня и ако носталгията по отминалите времена е докоснала сетивата ви, ви предлагам още идеи за винтидж интериор на дома, но този път за всекидневната.

Ще ми се само да спомена някои от най-типичните характеристики на винтидж интериора от 40-те и 50-те години на миналия век. Това е времето след Втората световна война (1939 – 1945). Хората търсят спокойствие и сигурност в къщи. За тях е важно домът им да е топъл и уютен. Някои елементи от интериора на онова отминало време може да сметнете за кичозни, но те пък са балансирани с цялостното усещане за класически стил: естествени материали като дърво за мебелите и пода; натуралните, пастелни цветове – зелено, синьо, бяло, бежово, кафяво. Винтидж романтиката, която се харесва на много съвременни дами, се подсилва с декоративни елементи като възглавнички, долапчета и шкафчета с драперии вместо с вратички, дантелени пердета, покривки с ретро принтове, ниски бюфети, библиотечки и бар-шкафчета.

Свързани публикации:

Този пост беше публикуван в Интериор, Екстериор и Декор с тагове design, interior and exterior, wood, винтидж, дизайн, дърво, wood, интериор и екстериор, interior and exterior, ретро. Bookmark the permalink.