League of Legends: Въоръжи се като Lucian, the Purifier (Новия герой в лигата) ~ MMORPG news

17
Добави коментар

Riot представи новия си герой Lucian, the Purifier – шампионът, който се закле до своя край да се противопоставя на тъмнината и да унищожава злото със своята праведна сила. Неговото оръжие са два древни пистолета, той разстрелва враговете си от разстояние, като разчита на бързи изстрели, мигновени маневри и мощни залпове.

Lightslinger
След използване на всяко едно от уменията си Луциан при следващата автоатака стреля два пъти, като вторият изстрел нанася по-малки щети.

Piercing Light
Луциан пуска светлинен заряд, който нанася щети на всички врагове, стоящи на пътя му.

Ardent Blaze

Луциан пуска снаряд, който се взривява във формата на звезда и маркира противниците. Когато Луциан ги атакува, неговата скорост на предвижване се увеличава не за дълго.

Relentless Pursuit
Луциан се втурва напрев и от него падат всички забавящи ефекти. Времето за презареждане на умението се нулира, ако Луциан убие шампион по време на използването на The Culling.

The Culling
Луциан бързо стреля в една посока, като през това време може свободно да се движи. Изстрелите поразяват първия противник изпречил се на пътя му. Луциан може да използва Relentless Pursuit по време на стрелба.

Геймплей

Долната линия (Bot Lane)

Луциан е маневрен стрелец, способен да нанася големи щети от голямо разстояние. Враг, който се е приближил твърде близко до него, леко може да плати за своето невнимание.  Умението Piercing Light позволява на Луциан да порази противника, даже ако се е скрил зад тълпа от миньони. Relentless Pursuit и Ardent Blaze с последващите двойни автоатаки позволяват на Луциан да се премества много бързо, като сам настига и доубива врага или избягва засадите.

Lightslinger  позволява на Луциан да стреля два пъти подред след използването на всяко умение. Това го прави труден съперник на линията. Ефектите при попадение (като life steal, slows и red buff ) сработват два пъти, повишавайки шанса му да оцелее в сериозните схватки.

Използвайки The Culling, неговото ultimate умение, Луциан прави серия от изстрели в дадена посока, които нанасят щети на първия вражески герой, който стои на пътя му. За разлика от други подобни умения, The Culling не му забранява да ползва другите си умения. Relentless Pursuit му позволява бързо да се скрие от враговете си или да догони беглец. Ако с The Culling убие герой, то времето за презареждане на Relentless Pursuit се обнулява и Луциан продължава да сее смърт с фантастична бързина.
При груповите битки Луциан използва Relentless Pursuit  за бързо бягство от сложни ситуации. С помощта на това умение той може да прибяга между враговете и да нападне най-незащитената цел. Сражавайки се с група врагове Луциан ги маркира с взрив на Ardent Blaze и всички останали изстрели започват да го ускоряват, докато не избие противниците си с залповете на Piercing Light.

История
Луциан е въоръжен с древни пистолети, притежаващи страшна сила. Той следва неотклонно своята мисия – да защитава света от мъртъвците. Той никога не се колебае, даже пред лицето на вледеняващия кръвта ужас, унищожавайки го с потока на очистващия си огън. Луциан сам следва своя път, освобождавайки душите на заточените в телата на живите мъртви. Една от тези души принадлежи на неговата възлюбена.
Луциан и неговата жена Senna сякаш били изсечени от един и същи камък, точно както техните пистолети близнаци. Години наред те се сражавали със злото, осветявайки и най-тъмните краища на света, очиствайки тези, които били погълнати от мрака. Двамата били въплъщение на добродетелта: Senna без сянка на съмнение следвала избрания път, а добротата на Луциан сгрявала сърцата на спасените. Те били предани и наразделни – две части на едно цяло.
Двамата видели немалко страхотии, способни да сломят и най-суровия воин, но нищо не можело да се сравни със създанията на мрака, които се крият в дълбините на Shadow Isles. Когато призрачните обитатели на това проклето място започнали да се появяват по земите на Рунетера, Луциан и Сенна започнали да ги издирват и унищожават. Това било трудна и тежка задача. Двамата винаги печелели битките си, докато не срещнали Thresh, събирача на души. Луциан и Сенна и друг път се срещали с подобни същества, но никой не можел да се сравни със Стража по хитрост и жестокост. Боят бил тежък, а изходът му трагичен – за ужас на Луциан, Треш успял да подмами Сенна в капан и да заключи душата ѝ в призрачната тъмница. Нищо вече не можело да я върне от там. Така Луциан останал съвсем сам за първи път.

Стражът отнел на Луциан половината сърце. Сега Луциан няма да намери покой, докато не изчисти лицето на земята от всички мъртъвци. За да почете паметта на Сенна, той взел нейното оръжие и се заклел да довърши общата им мисия. С помощта на древната сила на огъня Луциан унищожава живите мъртви от Островите на сенките и освобождава душите им. Той знае, че душата на Сенна е загубена завинаги, но се надява някога да ѝ донесе вечен покой.
„Можеш да ми благодариш. Убивайки те, освобождавам душата ти от вечно страдание“ – Lucian, the Purifier.