Отслабване и спорт | Отслабване

2
Добави коментар

Отслабване и спорт

Спортът е един от основните методи за отслабване. Съчетана с правилна диета, дори и сравнително леката тренировка ще направи чудеса с тялото, помагайки да изгорят излишните мазнини. На света съществуват стотици видове спорт, а кой от тях ще изберете е въпрос на Ваша лична преценка. Предлагаме на вашето внимание някои от най – популярните за отслабване спортове.

Карате, бокс, кик – бокс и борба

Не се плашете. Въпреки че тези четири спорта не са по вкуса на всеки от вас, няма нищо страшно да ги използвате за отслабване. Не е задължително да сложите ръкавиците и да разбивате противниците в ринга, или пък да тръшкате борци по тепиха. Просто високата интензивност по време на тренировка е изключително подходяща за изгаряне на излишните мазнини. Освен това борба, бокс, кик – бокс и карате ще ви помогнат да оформите прекрасно тяло, на което всеки ще завижда.

Среден разход на калории за час: 500 – 1200 (в зависимост от натоварването и действията)

Бягане

Джогингът е сред модерните средства за поддържане на добра форма. Бягането в пресечена местност или на стадиона ще тонизира цялото тяло, ще напълни клетките с кислород и в резултат на това ще се чувствате силни като Командо. Излишно е да говорим за ползите при отслабване – те са неоспорими.

Среден разход на калории за час: 600 – 800

Бодибилдинг и фитнес

Всяка качествена програма за отслабване включва в себе си упражнения с тежести. Щангите са сред най – големите врагове на мазнините и ги изгарят безмилостно с огромна скорост. Някои от вас може би имат притеснения, че мускулите им ще станат огромни – не се притеснявайте, това не може да се случи. Да напомпите огромни бицепси се иска не само тренировка, но и определена храна в определени количества. Ако все пак имате колебания, не се притеснявайте да попитате някой от опитните фитнес инструктори – те ще ви покажат какво трябва да правите, за да бъдете елегантни.

Среден разход на калории за час: 400 – 800

Плуване

Прекрасен спорт, особено през горещия летен сезон. Развива мускулите комплексно, повишава имунитета на организма, чудесно средство за отслабване. Докато плувате работи цялото тяло – гръб, гърди, ръце и крака.

Среден разход на калории за час: 500 – 800

Каране на колело

Перфектен метод за отслабване през всички сезони. Нищо не е по – приятно от дългата обиколка с велосипед в околностите на Вашия град. Карайте без да бързате и спазвайте правилника за движение.

Среден разход на калории за час: 450 – 500

Изброените спортове съвсем не са единствените, които помагат при отслабване. Можете да играете футбол, баскетбол или хандбал, отлична работа върши дори и интензивната разходка в парка. Правете каквото ви харесва и помнете, че всяко движение е по – полезно от бездействието.

Отслабване и спорт

загрузка…