10 от най-популярните песни на Влади Ампов – Графа

35
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Публикувано от admin на 21.07.2013

Владимир Ампов е един от най-популярните поп изпълнители в България. Той е роден на 21 юли 1978 г. в София и е син на музикантите от дует „Акварел“ и трио „Спешен случай“ Кирил и Антоанета Ампови. Стартира музикалната си кариера едва на 10-годишна възраст през 1988 г. с песента „Мама, татко и аз“, прочула се с рефрена: „Вече 10 години съм на този свят, но възрастните хора така и не разбрах…“. Втората му песен „Мандарини“ се превръща в тотален хит в телевизионната класация на БНТ „Музикална чуднотека“. Дебютният му албум „Гумени човечета“ излиза през 1993 г., а в началото на новия век Телевизия ММ го обяви за изпълнител на десетилетието (1990-2000).

Виж още: 10-те най-излъчвани песни в българския ефир през 2012 г. 10-те най-големи бг поп хита на лято’2012

През 2008 г. Графа отпразнува 20 години на сцената с голям концерт в Зала 1 на НДК. За този период той е носител на рекордните 10 приза от Годишните музикални награди на БГ Радио, между които за изпълнител, албум, композитор, текстописец и др. Също през 2008 г. Графа създава собствената си продуцентска компания „Монте Мюзик“, която работи изключително с български музиканти и изпълнители. Владимир Ампов е женен за дългогодишната си приятелка Мария, с която имат две деца – син Краси и дъщеря Никол.

През октомври тази година Графа стартира национално турне в подкрепа на УНИЦЕФ. Турнето ще премине през 7 града и ще завърши с концерт на 12 ноември в Зала 1 на НДК. Ето и 10 от неговите най-популярни песни, подредени произволно.

1. Дим да ме няма Графа изпълнява песента заедно с Бобо и бийтбоксерката Печенката. Парчето излиза в началото на 2012 г., а през септември същата година е записана и на испански под името „Hasta Que Reviente“.

2. Невидим Излиза през октомври 2010 г., като пилотен сънгъл към едноименния албум.

3. Заедно През април 2011 г. Графа, Любо Киров и Орлин Павлов представят общия си видеоклип „Заедно“.

4. Оставяш следи През ноември 2009 г., на грандиозна промоция Графа представя новия си сингъл и видеоклип „Оставяш следи“. Песента достига и до топ 3 в World Chart Express по MTV.

5. Чуваш ли ме Това е втората дуетна песен на Графа и Мария Илиева. За първи път я изпълняват през април 2008 г. на официалната церемония по връчването на наградите на БГ Радио.

6. Крадена любов През май 2005 г. излиза дуетната песен на Графа и Мария Илиева „Крадена любов“. Парчето е записано и на английски. Музиката и аранжимента са Владимир Ампов – Графа, а текстът – на Кирил Ампов. Режисьор на видеоклипа е Валери Милев.

7. Ако има рай Албумът „Ако има рай“ и едноименната песен от него носят на Графа наградите за изпълнител и поп песен на 2004 г. на годишните музикални награди на телевизия ММ, както и наградите за най-добър текст и албум на 2004 г. на годишните награди на БГ радио.

8. Отровни стрели Песента излиза през 2003 г. и е включена в албума „Ако има рай“.

9. Искам те Песента успява да се задържи седем седмици като номер 1 в Българския Топ 100.

10. Давам всичко за теб Песента излиза през 2001 г. и е включена в албума „Ако има рай“ и една от най-обичаните песни на Графа.

.:: Кликни тук и подкрепи „10-те най“ в класацията на българските сайтове ::.

Коментари

коментар(а)