Падащи небеса (Falling Skies)

1
Добави коментар
Avtora
Avtora

Падащи небеса (Falling Skies)

от Валерия Стефанова | 17.07.2013 | 17:30

Всичко, което сте познавали, се е променило. Всичко, на което държите, е изгубено или застрашено. Всеки миг е борба за оцеляване. Това е действителността за персонажите в хитовия сериал на TNT Falling Skies (Падащи небеса), чийто продуцент е Стивън Спилбърг (Steven Spielberg). Главната роля е поверена на Ноа Уайли (Noah Wyle), а това, пред което ще трябва да се изправи, е повече от ужасяващо.

Забравете за дружелюбните и забавни извънземни, идващи с мир. Това е война. Не само за планетата, а за оцеляването на човечеството. Брутална, кървава и безкомпромисна. Това, което прави извънземното нашествие във Falling Skies особено ужасяващо, е, че най-застрашени са децата. Едва ли има нужда да споменаваме, че сериалът не е особено подходящ за по-малките зрители, но пък със сигурност ще задържи вниманието на феновете на научната фантастика. Поредицата се радва на изключителен успех вече трети пореден сезон. Няколко месеца след премиерата на сериала по него е създаден и дигитален комикс, който е предистория на събитията от екрана.

Идеята:

Създател на Falling Skies е Робърт Родат (Robert Rodat). Родат е добре познат на киноманите с работата си като сценарист на Saving Private Ryan (Спасяването на редник Райън), за която е номиниран за „Оскар“, историческата драма The Patriot (Патриотът) с Мел Гибсън (Mel Gibson) и Fly Away Home. Продуцент на Falling Skies е Стивън Спилбърг, с когото Родат работи за втори път и чиято е идеята за заглавието на сериала.

Началото:

Falling Skies стартира през юни 2011 година с двучасов пилотен епизод, който е гледан от почти шест милиона зрители. Оценките на критиката за поредицата също са предимно положителни и още с първия си сезон тя печели няколко престижни номинации и награди, сред които и Critics’ Choice Television Award за най-добър нов сериал.

В България Falling Skies започва да се излъчва през ноември 2011 г. по БНТ 1.

Историята:

След като планетата е завладяна от извънземни нашественици, армията е унищожена заедно със средствата за комуникация и повечето от големите градове са напълно завзети, оцелелите трябва да се борят сами срещу нападателите. Извънземните не само избиват всеки, който се изпречи на пътя им, но и ограничават достъпа до провизии и оръжия и отвличат деца, които „впрягат“, за да използват като роби.

Историята започва шест месеца след като извънземните са нападнали земята и проследява съдбата на група оцелели, обединени в така наречения Втори полк на Масачузетс и предвождани от капитан Дан Уивър (Уил Патън) и Том Мейсън (Ноа Уайли) – професор по история от Бостънския университет. Целта им е не само да открият безопасно място, но и да измислят как да се справят с извънземните и най-вече да спасят „впрегнатите“ деца.

Героите и звездите: Ноа Уайли (Noah Wyle), когото повечето от вас вероятно свързват с ролята му в друг хитов сериал – ER (Спешно отделение), се превъплъщава в образа на Том Мейсън – професор по история и баща на три момчета. След инвазията на извънземните Том губи съпругата си, а единият от синовете му е отвлечен от нашествениците.

Въпреки че никога не си е представял, че ще му се наложи да прилага на практика познанията си по военна тактика, Том е назначен за помощник на капитан Уивър и трябва да се грижи за цивилните, които се движат с Втори полк. Задача, която постепенно го превръща от теоретик в силен лидер. Основната му цел обаче е да открие и да спаси сина си Бен. Муун Блъдгууд (Moon Bloodgood), която може би сте гледали в Pathfinder и сериалите Day Break и Journeyman, е в ролята на доктор Ан Глас. Ан е педиатър и е единственият лекар, който пътува с Втори полк. Загубила детето си при атаката, Ан се опитва да преодолее травмата, отдавайки се на работа.

Постепенно тя започва да открива интересни факти за анатомията на извънземните, които й помагат както да разбере как могат да бъдат убити те, а също и как децата могат бъдат освобождавани от зловещите сбруи, с които ги впрягат.

Уил Патън (Will Patton), познат на феновете на сериалите от 24, е в ролята на капитан Дан Уивър. На Уивър е поверено командването на Втори полк. Той праволинеен, не обича да му се противоречи и не проявява особено търпение към цивилните. Освен това, въпреки военния си опит, този път е изправен пред враг, какъвто до момента дори не си е представял. И има лични причини да е готов на всичко, за да го унищожи. Дрю Рой (Drew Roy) е в ролята на Хал Мейсън, най-големия син на Том. След инвазията Хал започва да оценява колко важно е семейството и, въпреки че често е твърде импулсивен, влага всичките си усилия в борбата за оцеляване.

 

Галерии

Falling Skies

Critics’ Choice Television Awards 2013 – на червения килим

Топ 10 сериали, продуцирани от режисьори, носители на Оскар

Видео

Falling Skies

After Earth (TV Spot)

Haven

от Avtora.com | 16.04.2015 | 17:00

Kanye West и Брадли Купър са на кориците на списание Time, което ни разкрива кои са най-влиятелните хора за тази година. Музикантът и актьорът оглавяват класацията в своите категории.

от Avtora.com | 16.04.2015 | 14:00

„Обичам да участвам цялостно в нещата, които правя“, заяви Сантра в студиото на bTV, където представи най-новия си проект „Не ми убивай кефа“. Парчето е в дует с Криско.

от Avtora.com | 16.04.2015 | 13:00

След няколкомесечно затишие група Rebelites прави силно и изпълнено с настроение завръщане с новия клип към парчетo Unite. Видеото, дело на фотографа Александър Михайлов, е семпло, минималистично и забавно.

от Avtora.com | 16.04.2015 | 12:00

Заслужена почивка за Beyonce и Jay Z!

от Avtora.com | 16.04.2015 | 10:30

Влиянието на Metallica върху музикалната сцена през последните 30 години е безспорно и това доказват милионите фенове на бандата. Един от най-големите сред тях е и Дейв Грол от Foo Fighters.

от Avtora.com | 16.04.2015 | 10:00

Warner Bros. организира специално събитие за феновете на Batman и Superman в IMAX киносалони в САЩ. От него обаче печелят и тези от нас, които нямат възможност да го посетят.

от Avtora.com | 15.04.2015 | 15:00

„Голям концерт трябва да правиш веднъж в годината“, заяви в студиото на bTV Орлин Павлов.

от Avtora.com | 15.04.2015 | 11:00

Два от големите рок концерти в България през есента на 2015 г. ще бъдат на Machine Head и Whitesnake.

от Avtora.com | 15.04.2015 | 10:00

Кейлъб Фолоуил от Kings of Leon е истински късметлия.

от Avtora.com | 14.04.2015 | 09:30

Снимките на филма на DC Comics – Wonder Woman (Жената чудо) – все още не са започнали, а продукцията вече се изправи пред първия си много сериозен проблем.