Лунна диета

31
Добави коментар
sgotvi
sgotvi

Лунна диета

Диетата според фазите на Луната, или още наричана Лунна диета, е една отлична възможност да се преборите с проблемите си с наднорменото тегло. Този хранителен режим е сред най-популярните средства за лесно и ефективно здравословно отслабване. Представлява вид течна диета, като нейното спазване е точно съобразено с четирите лунни фази. Това са новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт.

Научно доказано е, че Луната оказва доста сериозно влияние върху заобикалящата ни среда. Нейните фази влияят на приливите и отливите, оказват въздействие и върху растежа на растенията и размножаването сред животните.

Освен за хора с наднормено тегло, тази диета е подходяща и за хора, които просто искат да пречистят своя организъм. Тя е сред най-предпочитаните, тъй като на практика трае едва 24 часа, а в същото време резултатите от нея са впечатляващи.

Лунната диета се прави веднъж седмично според съответните лунни фази. Нейното начало е в строго определен час, който да съвпадне с началото на съответната фаза и неговия край е след 24 часа. През тези 24 часа се консумират само и единствено течности в неограничени количества. Ако се придържате стриктно към тази лунна диета, може да отслабнете с повече от 2,5 кг само в рамките на едно денонощие.

Кои са позволените течности за консумиране по време на тази лунна диета? Разбира се, водата, като трябва да пиете поне по 2 литра. Към нея може да добавите в менюто си чай от билки, зелен чай, натурални прясно изцедени плодови сокове, домашно приготвен зеленчуков бульон.

Какви течности да не консумираме по време на диетата? По време на тази диета строго забранено е консумацията на алкохол, захар, различни енегрийни напитки, млечни произведения, безалкохолни напитки, сол.

Лунната диета не се препоръчва при бременни жени, както и при някои здравословни проблеми. Ако желаете да се подложите на този хранителен режим, първо се консултирайте със съответния специалист.

Лунна диета

0.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

tweet