Днес+ :: Фестивал на хвърчилата се провежда днес на плажа в Аспарухово

2
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Фестивал на хвърчилата се провежда днес на плажа в Аспарухово

17.08.2013 09.56

Фестивал на хвърчилата започва днес от 10 часа на плажа в Аспарухово и ще продължи до 22 часа. Мястото е подбрано специално, тъй като е необходимо пространство за свободното пускане на хвърчила и кайтове с различни размери и модификации. Участници и зрители се съберат в най-широката част от плажната в Аспарухово, непосредствено след сърф базата.

През целия ден там са организирани различни занимания за деца и възрастни. На мястото има и импровизирани работилници по майсторене на хвърчила, рисунки с пясък, ателие за изработка на фигури от хартия, открити уроци по латиноамерикански танци и други. Специална селекция от летни хитове е подготвил за любителите на хвърчилата и Искрен Пецов, който ще бъде гост на Фестивала. Програма ще завърши след залез слънце с пускане на фенери в небето.

Поканени за участие и открити демонстрации са авиомоделисти от клубовете по авиомоделизъм в страната, както и всички активно практикуващи кайт- и уиндсърфинг. Най-атрактивно представилите се ще бъдат наградени от организаторите.

Фестивал на хвърчилата – Варна 2013 се провежда по инициатива на Българско дружество за защита на птиците и е част от мероприята от кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2016 г. Около 16 часа на плажа в Аскпарухово се очаква да пристигне и най-успелият български пилот в Световния рали шампионат – Тодор Славов. Варненецът е посланик на кандидатурата на града за младежка столица. Разбира се, Славов ще дойде с рали автомобила си.

Днес+